Фонт посочи кого ще назначи за треньор и спортен директор, ако спечели изборите


Фонт посочи кого ще назначи за треньор и спортен директор, ако спечели изборите
Снимка: Instagram

935 0

Кандидатът за президент на Барселона Виктор Фонт заяви, че легендата Шави и синът на Йохан Кройф - Жорди, ще влязат в Борда на директорите, ако той спечели изборите. Бившия халф на каталунците Фонт би назначил за генерален мениджър на отбора, а нидерландеца ще стане спортен директор. Според кандидата въпросът вече е съгласуван с двамата.

"Целта ми е да гарантирам последователна работа във всички области. Жорди Кройф е мечтата на Шави по отношение на спортния мениджмънт. Работим върху това да го убедим. Нямаме нужда от мениджъри, които взимат решения по въпроси, неотговарящи на тяхната компетенция. Искаме да заложим на структура, където всеки отдел де доверява на другия. Да, в ръководството ще има хора, които идват от света на спорта, но не са се посветили само на една област", заяви Фонт, цитиран от "La Vanguardia".

Шави Ернандес е легенда на Барселона, за която игра в периода 1998-2015 година. В момента той тренира катарския Ал-Сад, в който завърши кариерата си. Жорди Кройф е син на легендарния играч и треньор на клуба Йохан Кройф. Той също е играл за каталунците. В момента 46-годишният нидерландец е треньор в Китай. Изборите за президент на Барселона са на 24 януари. А какви обещания даде друг кандидат за президент на Барса - Аугусти Бенедито, вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички