В отсъствието на Меси: Барселона не успя да бие Ейбар на "Камп Ноу"


В отсъствието на Меси: Барселона не успя да бие Ейбар на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images/Guliver

4698 0

Испанският колос Барселона не успя да победи Ейбар като домакин след равенство 1:1 в мач от 16-ия кръг на Ла Лига. В отсъствието на Лионел Меси каталунците не съумяха да победят далеч по-скромния отбор на гостите, след като Мартин Брейтуейт изпусна дузпа.

Пропускът на Брейтуейт дойде в самото начало на двубоя. В средата на първата част пък негово попадение бе отменено заради засада. През втората част Ейбар пръв стигна до гол чрез Кике, а малко след това влезлият като резерва Усман Дембеле възстанови равенството.

Силите на Барса не стигнаха за повече, пропилявайки няколко добри положения пред вратата на Ейбар до края на мача. Каталунците се нареждат на шесто място с 25 пункта - на седем точки от лидера Атлетико, който е с два мача по-малко. Ейбар е 14-и с 16 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В осмата минута Роналд Араухо бе ударен от противников играч, а след проверката на ВАР съдията отсъди дузпа. Мартин Брейтуейт застана зад бялата точка в отсъствието на Меси, но ударът му не бе прецизен и излезе в аут.

В 25-ата минута Барса организира чудесна атака, от която последва центриране на Фирпо в наказателното поле и гол на Мартин Брейтуейт. След проверката на ВАР обаче попадението бе отменено заради засада на Брейтуейт.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 57-ата минута Ейбар изненада именития си съперник след гол на Кике - 0:1! В средата на полувремето Барса все пак отвърна на получения гол чрез резервата Усман Дембеле, който засече във вратата на гостите - 1:1!

В следващите минути Барселона упражняваше все по-голям и по-голям натиск към вратата на Ейбар, но липсваше ефективност в заключителната част. Няколко пропуска пред вратата на гостите съхраниха резултата непроменен.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Барселона спечели три от последните си четири срещи и понастоящем заема пето място в Примера Дивисион с актив от 24 точки - на осем от лидера Атлетико Мадрид, който е и с мач по-малко. Днешният съперник на "лос кулес" - Ейбар, пък не познава победата в последните си четири мача и не е изненада, че се нарежда 17-и с 15 пункта.

Каталунците ще трябва да се справят без голямата си звезда Лионел Меси. Аржентинецът получи допълнително почивка от Роналд Куман и ще се присъедини към отбора на 3 януари. Жерар Пике, Сержи Роберто и Ансу Фати пък са контузени. В групата обаче се завръща Усман Дембеле, който се е възстановил от своя контузия.

Междувременно се оказа, че Лионел Меси ще лекува контузия по време на почивката си.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Дест, Араухо, Ленгле, Мингеса, Фирпо, Де Йонг, Пянич, Педри, Гризман, Брейтуейт

Ейбар: Дмитрович, Бургос, Бигас, Бургос, Алварес, Диоп, Експозито, Инуй, Канджор, Кике, Посо, Рафа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички