Фантастичен вратар спаси Барселона, а в последната секунда вездесъщ защитник донесе 3-те точки


Фантастичен вратар спаси Барселона, а в последната секунда вездесъщ защитник донесе 3-те точки
Снимка: Getty Images

2729 0

След загубата в Ел Класико Барселона не реагира по най-добрия начин, но пък успя да спечели едно от най-тежките гостувания в Ла Лига - срещу Реал Сосиедад. Каталунците се добраха до безценно 1:0 с гол в самия край на Роналд Араухо след фантастична асистенция на Илкай Гюндоган. 

Въпреки че уругваецът донесе трите точки с попадението си в края, мачът определено принадлежеше на Марк Андре Тер Стеген, който направи 6 спасявания, 5 от които доста трудни. По този начин за пореден път през сезона германският национал се оказа ключов за Барселона. 

Победата пък осигури на Барселона поредно успешно гостуване "Реале Арена". От 2016 година домакините нямат победа срещу каталунците у дома, а "блаугранас" вече са в серия от 4 поредни победи на този стадион. 

Барселона остава на 3-то място с победата си, като е на 4 точки от лидера Жирона. Реал Мадрид може да излезе начело в неделя, ако спечели домакинството си на Райо Вайекано в късния мач. Реал Сосиедад пък допусна 3-тото си поражение и се срина до 6-та позиция с 19 точки. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

Баските започнаха ударно двубоя и единствената причина резултатът да остане 0:0 беше Тер Щеген. Германският вратар се намеси решаващо още в 1' при удар на Баренечеа, а 2 минути по-късно Муньос от близка дистанция получи шанс да стреля, но удрът бе твърде лек и право в ръцете на вратаря - силен старт на домакините на "Реале Арена". 

В 15' отново германският страж беше герой. Баренечеа получи топка по лявото крило и пусна остро подаване в наказатленото поле, където на далечната греда Такефусо Кубо засече, но ударът му срещна крака на Тер Щеген. 

4 минути по-късно и пред Барселона се откри ситуация, като Гави размина Зубелдия изключително лесно, влезе в наказателното поле, но вместо да стреля от добра позиия, опита да подава и топката беше избита в корнер. 

Едва в края на полувремето Барселона упражни кратък натиск, след който на два пъти гостите имаха претенции за дузпа срещу нарушения срещу Феликс и Левандовски, но съдията остана безмълвен - 0:0 след първеите 45 минути. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

След като в първите 30 минути Тер Щеген отново направи 2-3 фантастични спасявания, изглеждаше, че срещата ще приключи 0:0. Домакините видимо се измориха, а Барселона заигра по-добре. И това се изплати в последната минута на продължението. 

Гюндоган получи топка пред наказателното поле и видя влизането на скорост на Роналд Араухо. Той прати перфектно центриране и качи топката на главата на защитника, който разстреля Ремиро - 0:1. Първоначално беше отсъдена засада, но след намеса на ВАР попадението беше зачетено - 0:1 краен резултат и безценни 3 точки за каталунците. 

СЪСТАВИ

Реал Сосиедад: Ремиро, Траоре, Зубелдия, Льо Норман, Муньос, Мендес, Зубименди, Мерино, Баренечеа, Кубо, Оярсабал

Барселона: Тер Стеген, Кансело, Балде, Араухо, Мартинес, Гави, Левандовски, Феликс, Гюндоган, Кунде, Фермин

ПРЕДИ ДВУБОЯ


Отборът на Шави ще търси задължителни три точки, тъй като ще иска да се съвземе и да се върне на победния път след поражението с 1:2 от Реал Мадрид през изминалия уикенд.

Отборът на Реал Сосиедад обаче въобще не трябва да бъде подценяван. Момчетата на Иманол Алгуасил започнаха добре кампанията и се намират на петата позиция в класирането с актив от 19 точки - 5 по-малко от четвъртия Барса.

Проблемите с контузиите при каталунците започват леко да отминават. Роберт Левандовски и Рафиня се завърнаха след травми от резервната скамейка срещу Реал Мадрид, като Педри също вече е на линия. Големите отсъстващи са Френки де Йонг и Серхи Роберто.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички