През следващото лято Манчестър Юнайтед ще опита да привлече звезда на Реал Мадрид


През следващото лято Манчестър Юнайтед ще опита да привлече звезда на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

2137 0

Манчестър Юнайтед вече гледа към следващото лято и какви трансфери ще са приоритет пред клуба. Според английските медии "червените дяволи" ще се насочат към защитника на Реал Мадрид - Рафаел Варан. 

Французинът е в десетия си сезон в Мадрид и има договор до 2022 г., така че следващото лято ще бъде решаващо. Transfermarkt показва, че бранителят струва 70 милиона евро, което е висока цена, но Юнайтед има остра нужда от защитно подсилване. През 2017 г. Варан заяви, че иска да остане в Мадрид, но според медиите на Острова би бил готов да отиде във Висшата лига, ако не се съгласи за ранно подновяване.

Той има обаче едно условие: Юнайтед трябва да е в Шампионска лига. Той иска да играе на най-високо ниво, така че Юнайтед трябва да завърши в четворката. Ако Варан не пристигне, Юнайтед ще насочи поглед към друга цел, също френска. Това е младият защитник Дайо Упамекано. Той има договор с Лайпциг до 2023 г. след подновяването това лято.

Само на 21 години той е един от най-големите млади таланти в световния футбол. Има клауза за освобождаване от 60 милиона евро, която ще спадне до 40 милиона евро през следващото лято. Много отбори го искат, включително Мадрид.

Зинедин Зидан проявява сериозен интерес и към друг талантлив полузащитник от Франция (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички