Европейската комисия разледва финансова измама на Реал Мадрид


Европейската комисия разледва финансова измама на Реал Мадрид

1279 0

Идилията на Реал Мадрид в Испания беше разтърсена из основи, след като стана ясно, че Европейската комисия води двугодишно разследване срещу сделка между Консулството на испанската столица и клуба.

Разкритието е на вестник "Ел Паис", като се основава на източници в ЕК. Материалът беше поместен и в страниците на "AS", който е близък до "белия балет".

Става въпрос за сделка, сключена през 2011 година за земя - Лас Таблас. Сделката тогава беше сключена за 22 милиона евро, като земята, тогава собственост на Реал, отново минава в държавно владение. Лас Таблас беше продадена през 90-те години на рекордьора по титли в Испания, но с постановление беше забранено на клуба да строи там заради публичния характер на земята.

Заради това тя беше откупена от Мадрид, като стойността на сделката през 2011 беше 22 милиона евро. Според независима оценка, направена от ЕК обаче, става ясно, че земята е оценена на около 12 милиона евро.

Разследването е насочено към бившия кмет на Мадрид Алберто Руис Гайардон, който е използвал европейски средства, за да субсидира касата на Реал Мадрид с 10 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички