Емблематичният Франсиско Хенто почина на 88 години


Емблематичният Франсиско Хенто почина на 88 години
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

2886 0

Легендарният нападател на Реал Мадрид Франсиско Хенто почина на 88-годишна възраст. Това обявиха "белите" на своя официален сайт. Хенто е част от звездния отбор на Реал Мадрид от 50-те и 60-те години на XX век, заедно с играчи като Алфредо ди Стефано и Ференц Пушкаш.

Лявото крило е единственият футболист, печелил Купата на Европейските шампиони 6 пъти, като е и сред играчите, стигали до най-много финали в турнира. Той е и капитан на "лос бланкос" между 1962 и 1971 г.

Хенто започва кариерата си в Расинг Сантандер през 1952 г., като записва 10 мача и 2 гола. Още на следващия сезон е привлечен в Реал Мадрид и играе цели 18 сезона в тима. С Реал Франсиско Хенто печели 12 титли на Испания, 2 купи на Краля и 1 междуконтинентална купа.

За “лос бланкос” Хенто има общо 606 мача и 178 гола. За националния отбор на Испания пък има 43 мача и 5 гола в периода 1955-1969. От 2016 г. Хенто беше почетен президент на клуба.

Само преди дни турски национал загина в автомобилна катастрофа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички