След разкритие на SportLive: "Стани богат" се извини за въпрос без верен отговор


След разкритие на SportLive: "Стани богат" се извини за въпрос без верен отговор
Снимка: Скрийншот/bTV

13982 0

Телевизионното предаване "Стани богат" излезе с официално изявление, в което поднесе извиненията си за въпрос за италианската футболна легенда Паоло Роси, на който нямаше верен отговор. На 10 януари в предаването бе зададен въпрос за Паоло Роси на база измислена история, която гласи, че италианецът е лежал за кратко в затвора. 

В същия ден от SportLive разкрихме тази лъжа за живота на Паоло Роси, която всъщност има български корени. На Мондиал 1982, когато Роси извежда Италия до световната титла, сред българските журналисти тръгва мълвата, че Роси е бил изваден от затвора, за да играе за родината си. Това, разбира се, не отговаря на истината.

Ден по-късно "Стани богат" се извини за въпроса без верен отговор, излъчен в предаването. От продукцията уточняват, че са били подведени от "български и чуждестранни източници", които твърдят, че Роси е бил в затвора - лъжа, която е била повтаряна многократно през годините.

От "Стани богат" уточняват, че при подобна ситуация регламентът предвижда играчът да запази спечелената сума, но той така или иначе маркира верен отговор. Важно е да се отбележи обаче, че въпросният играч използва два жокера - "50/50" и "помощ от публиката", преди да даде своя отговор.

Публикуваме изявлението на "Стани богат" без редакторска намеса:

"Изявление на екипа на „Стани богат“ по повод въпрос без верен отговор, излъчен в предаването

Вчера, 10 януари, в предаването „Стани богат“ бе зададен въпрос без опция за верен отговор. Въпросът гласеше: „Къде лежи за кратко футболистът Паоло Роси преди с отбора на Италия да спечели Световната купа през 1982 г.?“. Отговорът, посочен като верен: „А/ В затвора“ – всъщност не отговаря на фактите. Както и нито една от посочените други опции за верен отговор.

За този въпрос екипът е бил подведен от български и чужди източници, в които се твърди, че футболистът е бил за кратко в затвора. Така, авторът на въпроса е станал жертва на многократно повторена лъжа.

За подобна ситуация регламентът на формата, който ние спазваме стриктно, предвижда играчът да запази спечелената сума, ако е продължил играта си след некоректния въпрос. В конкретния случай играчът продължи своята игра и отпадна на по-късен етап в състезанието.

За нас доверието на участниците и почитателите на играта е от първостепенно значение и поднасяме извиненията си за допуснатата неточност, като сме предприели и ще продължим да прилагаме мерки, с цел да бъдат избегнати подобни ситуации в бъдеще.

„Стани богат“ е игра за знания и ние ще продължим да провокираме любопитството на всички пред екраните.

С уважение,

Екипът на „Стани богат“

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички