"Ел Класико": Ще счупи ли Меси проклятието на Роналдо?


"Ел Класико": Ще счупи ли Меси проклятието на Роналдо?
Снимка: Guliver/Getty Images

3198 0

Лионел Меси има 23 гола през сезона в Ла Лига, а в събота вечер със сигурност ще иска да увеличи това число. Тогава Барселона гостува на Реал Мадрид в "Ел Класико", което може да даде съвсем друга посока на битката за титлата в Испания. Меси обаче има и друг стимул в този важен мач срещу Реал...

Аржентинецът не успя да се разпише в първата среща между двата отбора по-рано през сезона. Нещо повече - Меси не успя да вкара гол или да запише асистенция в последните си шест мача срещу Реал. Тази негативна статистика, датираща от лятото на 2018-а, "спечели" на Меси етикета, че носи "проклятието" на Кристиано Роналдо, който тъкмо тогава напусна "Бернабеу".

Откакто Роналдо се раздели с Реал, за да премине в Ювентус, Меси така и не успява да вкара в мрежата на кръвния враг. Последното попадение на Меси срещу "лос бланкос" дойде в 36-ия кръг на сезон 2017/18 на Ла Лига, когато двата отбора завършиха при резултат 2:2 на "Камп Ноу".

В началото на кариерата си Меси е истински кошмар за Реал, като вкарва 21 гола в първите си 27 мача срещу "кралете". В последните си 17 мача срещу този съперник обаче Меси е вкарал само 5 попадения. В събота вечер Меси ще иска да счупи "проклятието", надвиснало над него след напускането на Роналдо, а за тази цел ще трябва да вкара в мрежата на Реал.

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос заяви преди срещата, че без Меси в Барселона "белите" са щели да имат повече трофеи (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички