Лапорта обясни на Куман и капитаните защо Барса влезе в Суперлигата


Лапорта обясни на Куман и капитаните защо Барса влезе в Суперлигата
Снимка: Getty Images/Guliver

953 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта се е срещнал с треньора на тима Роналд Куман и четиримата капитани, за да изясни позицията на клуба относно създаването на турнира Европейска Суперлига. Каталунският гранд е един от основателите на проекта заедно с големия си съперник Реал Мадрид.

Според "Mundo Deportivo" срещата между Лапорта и Куман е била вчера вечерта, а тази сутрин босът е разговарял и с капитаните. Той им е заявил, че Барселона трябва да защитава своите интереси в създаването на Суперлигата. Той е заявил, че предвид икономическата криза, породена от коронавирусната пандемия, футболните клубове трябва да търсят начини за допълнителни доходи.

Според Лапорта клубовете получават твърде малко средства от разпределението на доходите от УЕФА и ФИФА, особено от Шампионска лига. Клубният президент поддържал връзка с всички страни в създалата се ситуация - със съоснователите на проекта, с националните федерации и международните футболни организации. И треньорът, и капитаните са се отнесли с разбиране към думите на Лапорта. Наскоро той заговори за създаването на още един турнир. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички