Едно нещо в сагата около Мбапе е ясно! Реал Мадрид има парите да го привлече


Едно нещо в сагата около Мбапе е ясно! Реал Мадрид има парите да го привлече
Снимка: Getty Images

5603 0

Реал Мадрид продължава да следи ситуацията на Килиан Мбапе отстрани. ПСЖ вече обяви на францзуина, че трябва да поднови договора си, който  изтича през юни 2024 г., или да напусне, за да го предпази от възможността да си тръгне безплатно след една година.

Развръзката след 1 август

Самият Насър Ал-Хелаифи, президент на ПСЖ, предложи ултиматум от "две или три седмици" на Мбапе, въпреки че L'Èquipe по-късно заяви, че истинският краен срок е 31 юли. Мбапе обаче не разбра намека и в понеделник той се присъедини с ПСЖ на Луис Енрике и още веднъж даде ясно да се разбере, че желае да остане и да довърши оставащата година от текущия си договор.

Ключова дата обаче наближава все повече и повече. На 1 август Мбапе ще получи 40 милиона евро от 80-те милиона евро бонус за лоялност, който е записал в договора си. Предполага се, че след като Мбапе получи парите, ситуацията най-накрая ще се промени. В картинката е и Реал Мадрид, който знае, че приемането на ситуацията до последната седмица на пазара им прави услуга за намаляване на сумата.

ПСЖ иска рекордна сума (в момента рекордът е 222 милиона евро, които френският клуб плати за Неймар, за да го привлече от Барселона), а Мбапе не иска да се откаже от бонуса си за лоялност. Общо сделката ще бъде някъде около 400 милиона евро, което е нещо, което испанският клуб иска да избегне. Но не защото нямат пари за това...

От Реал Мадрид казват, че са "стабилни" по отношение на финансите

В понеделник, 17 юли, клубът представи обобщението на своите сметки за сезон 2022-23. Подобна на това, което ще бъде обяснено на събранието на членовете, което обикновено се провежда между октомври и ноември, в зависимост от годината. Обобщението е окуражаващо за онези, които смятат, че Мадрид трябва да намали загубите си и да представи официална оферта за Мбапе, за да гарантира подписването му сега.

Приходите са нараснали до 843 милиона евро (надвишаване на приходите преди пандемията Covid-19 за първи път), като годината приключи с малка печалба от 11,8 милиона евро и най-важното, хазната към 30 юни възлиза на 128,2 милиона евро.

Добавени към 128,2 милиона евро в хазната на клуба, трябва да вземем предвид различните кредитни линии, които могат да бъдат привлечени. като цяло "неусвоените кредитни средства", възлизайки на 265 милиона евро. Тези финансови възможности позволяват на клуба удобно да изпълни очаквания си ангажимент за плащане.

Трансферът на Мбапе не е включен сред тези "ангажименти", но е ясно, че има боеприпаси, ако настъпи моментът да влезете в тази конкретна битка. Има 393 милиона евро между хазната и кредитните линии, налични за Мадрид, а това са почти 400 милиона евро, което би било историческа сделка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички