Една ера приключи: Лионел Меси се сбогува със сълзи с Барселона


Една ера приключи: Лионел Меси се сбогува със сълзи с Барселона
Снимка: Getty Images

9727 0

След 17 години с екипа на Барселона суперзвездата на световния футбол Лионел Меси се сбогува днес с играчите, ръководството и феновете на каталунците. Той излезе да говори пред журналисти, съотборници и членове на ръководството, но се разплака и му трябваше една минута, за да се овладее и да започне своята реч. 

"Исках да остана повече от всичко. Днес искам да ви кажа "довиждане" на всички, животът ми е тук, откакто бях 13-годишен", започна Меси пред залата, в която бяха съотборниците му, ръководството и семейството му. Ще се върна тук, защото тук е нашият дом. Благодарен съм на всички съотборници и на клуба, който винаги е бил зад мен. 21 години съм тук. Винаги съм бил уважаван от клуба, имах много преживявания и хубави моменти тук".

"Барселона ме направи човека, който съм днес. Дадох всичко за този клуб, за тази фланелка, продължи аржентинецът, който не успяваше да сдържи сълзите си. - Благодарен съм за грижата, която хората ми дадоха. Трудно ми е да кажа "довиждане". Израснах с ценностите на този клуб и се опитах да бъда смирен и уважителен, носейки фланелката на Барса. Искам да се помни и това, а не само онова, което правех на терена. Благодарен съм за това как се разви кариерата ми, за спечелените титли, а също и за загубите. Това са много красиви спомени. Празнуването с феновете, възможността да се радвам заедно с жена си и децата си. Имам много да си спомням.

"Изпитвам тъга, твърде много тъга, защото напускам клуба, който обичам. Не го очаквах. Миналата година исках да напусна, но не и тази. Ето защо съм много тъжен. Малко съм потиснат, не знам какво да кажа... Още не съм се примирил с реалността, че ще напусна този клуб и напълно ще променя живота си".

По време на пандемията ми беше трудно да не бъда тук, на стадиона, да не чувам как феновете крещят името ми. Но си представях пълния "Камп ноу" и как съм близо до публиката. Благодаря за любовта, която хората ми демонстрираха", каза още суперзвездата.
"Имам още много неща да кажа, но сега това е всичко, което мога да кажа", завърши речта си Меси, след което избухнаха бурни аплодисменти цялата зала се изправи на крака. 

"По време на пандемията ми беше трудно да не бъда тук, на стадиона, да не чувам как феновете крещят името ми. Но си представях пълния "Камп ноу" и как съм близо до публиката. Благодаря за любовта, която хората ми демонстрираха", каза още суперзвездата.

"Имам още много неща да кажа, но сега това е всичко, което мога", завърши речта си Меси, след което избухнаха бурни аплодисменти цялата зала се изправи на крака. Запитан какво мисли, че ще бъде Барса без него, Меси заяви: "Барселона е един от най-добрите клубове в света, има чудесен състав. Както Лапорта каза, клубът е по-важен от всеки играч, от всеки човек и хората ще свикнат с това. В началото ще бъде странно, но към отбора се присъединиха страхотни играчи". 

"Новият ми договор с Барселона беше готов. Всичко беше готово. Исках да остана. Когато се върнах от почивка, всичко беше готово. Но след това Лапорта обясни. В последната минута всичко се промени, цялата тази история с Ла Лиа. Това не трябваше да се случва", продължи звездата.

"Що се отнася до ПСЖ, да, това е вариант. Въпреки че още нищо не е потвърдено. Получих много позвънявания след заявлението на Барселона. Преговаряме", каза аржентинецът.

ПРЕДИ СЪБИТИЕТО:

Аржентинецът, който започна да играе за първия отбор на Барса през 2004 г. ще държи пресконференция на клубния стадион, на която се очаква да разкрие повече детайли около проваленото подписване на договора му.

Пресконференцията започва в 13:00 ч. българско време! Очаквайте в страницата на SportLive.bg всяка една дума, която ще излезе от устата на Лионел Меси!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички