Два рикошета спасиха Реал Мадрид от повторен кошмар срещу Алкояно в Купата на Краля


Два рикошета спасиха Реал Мадрид от повторен кошмар срещу Алкояно в Купата на Краля
Снимка: Getty Images

2487 0

Испанският колос Реал Мадрид потрепери за десетина минути, но все пак преодоля миналогодишния си кошмар Алкояно, отстранявайки го от Купата на Краля с успех с 1:3 като гост в 1/16-финалите на турнира. През 2020-а третодивизионният Алкояно отстрани "белите" от Купата след продължения, но този път два рикошета и липса на късмет ги лишиха от нов исторически подвиг.

Домакините от Алкояно започнаха по-силно срещата, след като в първите минути на няколко пъти можеха да вкарат. Фран Миранда и Анди Ескудеро Хара застрашиха вратата на Реал, а Дани Вега падна в пеналтерията на "белите", претендирайки за дузпа, но съдията не видя нищо нередно.

В 35-ата минута и Карлос Бланко Морено можеше да вкара във вратата на Реал, но Андрий Лунин внимаваше и спаси. Противно на показаното на терена, Реал откри резултата в 39-ата минута след попадение на Едер Милитао, който се възползва от асистенция на Родриго.

В средата на второто полувреме обаче Алкояно изравни резултата. Ел Гезуани изведе Дани Вега в наказателното поле. Последва страхотен финт на Вега срещу Каземиро, с който бразилецът бе елиминиран, а след това и неспасяем удар в горния ъгъл на вратата на Лунин.

Еуфорията по трибуните угасна в 77-ата минута, когато Реал си върна преднината. Еден Азар намери Марко Асенсио, който стреля от границата на наказателното поле. Ударът му рикошира коварно в противников играч, за да не остави шанс на вратаря Хосе Хуан да се намеси.

Само две минути по-късно Реал си подпечата победата. След неразбирателство в отбраната на Алкояно и опит за изчистване се стигна до нов рикошет, който подари топката на Иско. Испанецът успя да направи достатъчно, за да влезе кълбото в мрежата на Алкояно, макар да останаха съмнения дали попадението не бе автогол на вратаря Хосе Хуан.

Стартовият състав на Реал Мадрид: Лунин, Начо, Милитао, Алаба, Марсело, Валверде, Каземиро, Камавинга, Родриго, Мариано, Азар

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички