Драма! Атлетико Мадрид излъга Жирона за историческа победа (ВИДЕО+СНИМКИ)


Драма! Атлетико Мадрид излъга Жирона за историческа победа (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

9041 0

Атлетико Мадрид постигна драматична победа с 1:0 като гост на Жирона в последната среща от 25-ия кръг на Ла Лига. Успехът е исторически за „дюшекчиите“, които за първи път си тръгнаха като победители при визита на скромния каталунски отбор.

В герой за гостите се превърна златната резерва Алваро Мората. Той донесе успеха в първата минута на добавеното време на двубоя.

Хората на Диего Симеоне продължиха серията си без загуба в шампионата на 9 мача. За последно те преклониха глава пред Барселона на 8 януари в сблъсък, проведен на „Уанда Метрополитано“.

Гостите от Мадрид доминираха преди почивката. Вратарят на домакините Газанига обаче пазеше като лъв. С пропуски за „дюшекчиите“ „блеснаха“ Гризман, Депай, Караско и Ермосо.

Домакините се поокипитиха след антракта. Драмата обаче настъпи в заключителните акорди на срещата. В 91-ата минута Гризман центрира от корнер на първа греда, където Анхел Корея продължи топката към Алваро Мората, който я прати в мрежата – 0:1. ВАР преразгледа продължително ситуацията с попадението, но в крайна сметка го призна, а Атлетико се поздрави с историческата победа.

Video edited on Kapwing

Така хората на Чоло Симеоне се утвърдиха на третата позиция с 48 точки. Жирона остана на 12-ото място с 30 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички