Дисциплината може да се окаже решаващ фактор за Реал Мадрид и Барселона за титлата


Дисциплината може да се окаже решаващ фактор за Реал Мадрид и Барселона за титлата
Снимка: Guliver/GettyImages

1706 0

Дисциолината може да е един от ключовите фактори за решаването на титлата в Ла Лига. Барселона и Реал Мадрид трябва да изиграят още 11 двубоя до края на шампионата, но играчите трябва да се пазят от картони, като това важи особено за каталунците.

Един от играчите им няма да е на линия за първия сблъсък заради натрупани картони. Клеман Легле няма да играе срещу Майорка, след като получи петия си жълт картон. Самуел Умтити, Луис Суарес и Жорди Алба са само на един жълт картон от същото наказание.

В Реал единственият играч, който е получил 4 жълти картона в Ферлан Менди, който в последните два мача преди прекъсването бе заменен от Марсело. Основното притеснение за Барса обаче е Лионел Меси. Той има три предупреждения, като последните две са в последните два мача на Барселона. Аржентинецът е получавал 5 картона само в два сезона - 2011/12 и 2016/17.

Артуро Видал, Жуниор Фирпо и Серхио Бускетс са също с по 3 жълти картона, а в състава на мадридчани с тази бройка са Серхио Рамос, Лука Модрич, Каземиро, Винисиус и Дани Карвахал.

 

През този сезон в Ла Лига Барселона има вече 62 жълти картона и 5 червени, като 2 от тях са на Ленгле. Реал пък има 53 жълти и 4 червени. Водачът в испанския шампионат с най-много предупрежедения е Хетафе, който 92 жълти картона. А с какво нетипично постижение може да приключи сезона Серхио Рамос - може да видите в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички