Деко бе представен официално за шеф в Барселона и обяви три важни подписвания


Деко бе представен официално за шеф в Барселона и обяви три важни подписвания
Снимка: Getty Images

953 0

Спортният директор на Барселона Деко даде пресконференция, на която бе представен официално на поста си. Той говори за важни събития около каталунския клуб. По време на нея той разкри, че предстоят три ключчови подновявания на договори.

Една от засегнатите теми беше и подновяването на договора на наставника Шави Ернандес. Според последните информации сделката е сключена, но договорът ще бъде удължен само с още една година спрямо настоящия. 

Кога и за колко ще преподпише Барса с Шави?

"Решението е да подновим с Шави, той винаги е бил съгласен. Казах, че Шави е треньорът, но познавам и човека с Шави. Едно от нещата, които казах на президента, беше, че имаме нужда от търпение. И тогава Шави ще ни даде това, което искаме, ще ни даде време да сформираме отбор. Той имаше смелостта да вземе отбора в несигурно време, а сега сме в различно време с конкурентен отбор", заяви Деко.

"Бяхме съотборници, но Шави разбира от треньорството, а аз от управлението. Той спечели своята приемственост. Заслужил го е като треньор, а не заради това какъв е бил като играч. И клубът трябва да поднови договора му".

Що се отнася до продължителността на договора му: "Когато той поднови, ще разберете. Със сигурност ще постигнем споразумение".

Той допълни, че Алехандро Балде и Ламине Ямал също са в преговори с клуба за нови сделки от известно време и са близо до споразумение, но все още нищо не е обявено. "Всичко се случва в движение, те са двама млади играчи и определено ще има новини в близко бъдеще". Лошата новината за Барселона от последния ден е, че Илкай Гюндоган е с контузия и не е ясно колко ще отсъства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички