Барселона ще е без Педри в поне 7 мача, но ще играе ли срещу Реал Мадрид и Атлетико?


Барселона ще е без Педри в поне 7 мача, но ще играе ли срещу Реал Мадрид и Атлетико?
Снимка: GettyImages

1285 0

Барселона е различен отбор с и без Педри в него, но ще се наложи да отделят определено време, за да се справят с контузията му. Испанецът получи друга мускулна контузия на десния си крак по време на тренировка. Същата, каквато контузи срещу Манчестър Юнайтед през февруари, и първоначално беше изключен за около пет до шест седмици.

Колко време ще отсъства Педри?

Това на теория би му дало шанс да се завърне преди втората пауза за националните отбори, като Mundo Deportivo смята, че няма да бъде рискуван преди това. Възстановяването му напредва според очакванията, като в момента младият полузащитник е ограничен до работа във фитнеса, но Барселона иска да поема възможно най-малко рискове.

По всяка вероятност следващият път, когато се появи в игра ще е за домакинството срещу Атлетик Билбао, насрочено за 22 октомври. Програмата показва, че Барселона има седем мача в рамките на 22 дни преди това.

Кои срещи ще пропусне?

Те започват с домакински срещи срещу Реал Бетис, Роял Антверпен и Селта Виго, преди пътуване до Реал Майорка. След това Севиля ще гостува, преди Блауграна да пътува до Порто за двубой в Шампионска лига и след това за Гранада.

Въпреки че има редица трудни връзки в тази част, Шави Ернандес поне ще бъде благодарен, че Педри двубоите с Атлетико Мадрид и Реал Мадрид. Педри се бореше да остане във форма през по-голямата част от 2023 г., но сега поне Шави има Илкай Гюндоган, който ще помогне да не си личи отсъствието му. А съвсем скоро се очаква официално да бъде подновен договорът на Шави с Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички