Да играеш ужасно, но да не можеш да загубиш


Да играеш ужасно, но да не можеш да загубиш
Снимка: Guliver/GettyImages

1571 0

Целта оправдава средствата. Явно това е мотото на испанския Севиля, който през настоящия сезон е с нов треньор, но все още няма поражение в нито един от мачовете си. И това, въпреки че "рохибланкос" играят ужасен, според специалистите, футбол.

Анализаторите в Испания отбелязват, че е неразбираемо как Севиля все още не е загубила, въпреки че играе далеч по-слабо в сравнение с годините на Унай Емери и Хорхе Сампаоли в клуба. И за пример се използва последния мач на тима - победа с 1:0 срещу Жирона.

Мюриел отбеляза победния гол в 69', и то с огромна доза шанс. Единственият друг реален шанс за тима беше пропилян именно от този нападател, а Жирона пропусна да вкара дузпа в добавеното време на двубоя. Победата е отбелязана като "късметлийска", а реално погледнато доста от мачовете до момента през сезона Севиля измъква с "късмет".

През седмицата испанският тим можеше да отнесе тежко поражение от Ливърпул, ако мърсисайдци бяха отбелязали поне 30% от положенията, които създадоха. Вместо това Севиля стигна до точка, а освен това е и един от малкото отбори без поражение в официален мач от началото на сезона. И как става това? В Испания са категорични - грозен футбол и много късмет.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички