Цифрите, които трябва да послужат за урок на Анчелоти, ако не иска Реал Мадрид да изпусне титлата


Цифрите, които трябва да послужат за урок на Анчелоти, ако не иска Реал Мадрид да изпусне титлата
Снимка: Getty Images

1441 0

През настоящия сезон 2021/22 треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти почти не е поглеждал към своята резервна скамейка, като единствено наставникът на Осасуна Хагоба Арасате е извършил по-малко смени от него по време на мачовете от Ла Лига.

От друга страна, Севиля на Лопетеги е тимът, който най-често е вкарвал играчи от пейката през кампанията... 11.2% от срещите на Севиля са изиграни от резерви или иначе казано - те са получили общо 2,768 минути, за да се докажат на терена. 

Сравнявайки цифрите с тези на "белия балет" (7.2% - 1,785 минути) ясно се забелязва кой от двата отбора има не просто по-дълга скамейка, а по-надеждна такава, пише "Marca" в свой материал.

Изданието обобщава, че 13 от футболистите на Реал вече са натрупали над 1 000 минути през сезон 2021/22 и намеква, че е време Татко Карло да започне да прави по-често смени и да дава почивка на титулярите си. В противен случай той ще ги изтощи до краен предел, рискувайки слаб край на кампанията, който да заложи на карта титлата в Ла Лига.

Именно Реал Мадрид и Севиля са основните претенденти за трофея тази година - столичани са лидери с актив от 57 точки, а съставът на Юлен Лопетеги е с 51. До края на сезона остават 13 кръга!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Не е това, което изглежда! Този Реал Мадрид трудно би бил в Топ 4 на английската Висша лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички