"Обрат на съдбата" или как от 'единствен избор' Мемфис Депай стана излишен в Барселона


"Обрат на съдбата" или как от 'единствен избор' Мемфис Депай стана излишен в Барселона
Снимка: Getty Images

4242 0

Нападателят на Барселона Мемфис Депай е все по-близо до появата си обратно в игра, но ще се завърне в отбор на каталунците, който претърпя много промени в атака, откакто нидерландецът се контузи в края на 2021 година.

Футболистът, който е отбелязал най-много попадения (8) за Барса през сезон 2021/22, получи травма на 8 декември в сблъсъка с Байерн в Мюнхен (0:3) и се наложи да пропусне следващите шест мача на своя тим.

"Лалето" се появи в игра за две срещи в началото на 2022 г., включително и в Ел Класико за Суперкупата, което Реал Мадрид спечели с 3:2, но в момента отново е в серия от шест пропуснати мача заради проблеми с ахилеса. 

Според последните информации от Каталуния, нападателят може да попадне в групата на Барселона още за реванша с Наполи в Лига Европа идния четвъртък, но е по-вероятно това да стане за сблъсъка с Атлетик Билбао от Ла Лига (27 февруари). 

Има обаче едно голямо НО...

Преди около 50 дена Депай бе единственият избор в атаката на Шави Ернандес, тъй като старши треньорът имаше огромни проблеми с контузени и болни от Ковид-19 в съблекалнята, а сега изглежда, че сред титулярните 11 място за него вече НЯМА!

КОНКУРЕНЦИЯТА

Докато Мемфис се възстановяваше, Жоан Лапорта осигури на Барса Феран Торес, Адама Траоре и Пиер-Емерик Обамеянг - трима офанзивни играчи за трите поста в атаката. 

Бившият капитан на Арсенал вече отбеляза първия си хеттрик с екипа на "блаугранас", Адама Траоре играе с интензитет, който няма аналог, а Торес, макар и да пропуска често, вече има 2 гола и 2 асистенции в седем мача във всички турнири...

От друга страна, през есента на миналата година Депай показа, че изпитва сериозни затруднения в евротурнирите, след като не успя да се разпише нито веднъж в груповата фаза на Шампионска лига и определено имаше вина за отпадането от надпреварата. 

Нидерландецът пристигна с големи очаквания на "Камп Ноу", но сега изискванията на феновете се промениха драстично на фона на подобрената игра под ръководството на Шави. Със сигурност опитният наставник ще даде шанс на голаджията да се пребори за титулярно място, но не го ли грабне, никой няма да се изненада, ако в крайна сметка не изпълни договора си с Барселона, който изтича през лятото на 2023 година!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички