Шави се прицели в трофея от Шампионска лига, коментира входящите трансфери и договора си с Барселона


Шави се прицели в трофея от Шампионска лига, коментира входящите трансфери и договора си с Барселона
Снимка: Getty Images

2228 0

Броени дни, след като част от футболистите на Барселона започнаха лятната си подготовка, старши треньорът - Шави Ернандес, даде първата си пресконференция пред испански журналисти. Ето и най-важните акценти от нея:

Шави за Серхио Бускетс и Жорди Алба

"Загубихме много от тяхното напускане. Те бяха пример, особено за по-младите футболисти. Сега други ще трябва да поемат тази роля - Серхи Роберто, Тер Щеген. Ще трябва да изберем и капитаните. Ще има гласуване - пълна демокрация".

Шави за Илкай Гюндоган

"Той е универсален играч и експерт в средата на терена. Спечели Шампионска лига, беше капитан на Манчестър Сити... Каза ни, че идва, за да успее в Барса. Ще ни помогне много. Имах много разговори с него и знам, че мечтае за успехи с Барса".

Шави за входящите трансфери

"Намираме се в сложна ситуация. Трябва да спазваме финансовия феърплей! Не искам да говоря за конкретни имена, защото другите клубове се ядосват. А и преди всичко - трябва да гледаме към нашата школа. Аз съм от Ла Масия и винаги гледам първо към нея. Тя е приоритетна за мен".

Шави за нов десен бек

"Позицията на десния краен бранител е позиция, на която бихме искали да се подсилим, но всичко зависи от икономическата ситуация, от пазара и от финансовия феърплей".

Шави за целите в Шампионска лига

"Не сме фаворити, но целта ни ще бъде да спечелим турнира. Ние сме Барселона. Не можем да кажем просто - "искаме да стигнем до 1/8-финалите". Трябва да стигнем възможно най-далеч в Шампионска лига!".

Шави за новия си договор

"Намирам се на мястото, на което искам да бъда и в клуба, който обичам. Няма да има никакъв проблем в това отношение. Аз самият никога няма да бъде проблем за клуба!".

*Сезон 2023/24 в Ла Лига започва на 11-и август, а преди това Барса ще играе контроли с Ювентус (22.07.), Арсенал (26.07.), Реал Мадрид (29.07.) и Милан (1.08.). 

Четете всички последни новини около Барселона в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички