Човекът, пратил Меси и Иниеста в първия тим на Барса, се замеси в педофилски скандал


Човекът, пратил Меси и Иниеста в първия тим на Барса, се замеси в педофилски скандал
Снимка: Getty Imahes/Guliver

2261 0

Сексскандал хвърли сянка върху академията на Барселона - "Ла Масиа". Оказа се, че нейн бивш ръководител е обвинен в сексуално насилие над деца. Въпросният мъж - Алберт Бенайжес, е работил в академията на каталунците в периода 1992-2011 г. и се върна там след избирането на Жоан Лапорта за президент.

Треньорът е напуснал миналата седмица поради "лични причини", но според каталунския вестник "Ара" той е бил уволнен, след като клубът е научил за разследването срещу него. По времето, в което е работил в "Ла Масиа", Бенайжес е наблюдавал развитието на златното поколение на Барселона, извеждайки в първия отбор играчи като Андрес Иниеста и Лионел Меси.

Обвиненията към испанеца датират от 80-те и 90-те години на миналия век, когато е работел като учител по физкултура в Барселона. Към него на този етап няма обвинения от бивши играчи в академията на каталунския гранд. Срещу него обаче има 60 свидетели, които казват, че той е малтретирал сексуално и момчета, и момичета.

Твърди се, че Бенайжес е мастурбирал с 13-годишни деца, казвайки им, че е полезно за здравето им, гледал е порнофилми с тях и е играл сексуални игри с децата, включващи докосване на бельото им и хващане на половите органи на момчетата. Докосвал е задните части на момичетата, които са отивали голи да си вземат душ, а след тренировки е измервал пулса на момчетата на китките, а този на момичетата - на гърдите.

Тези ситуации, според "Ара", са се случвали под душовете в училище в Барселона, във фитнеса, у дома и на летните лагери. Най-малко четирима души са казали, че преживяното ги е травмирало. Самият Бенайжес признал пред изданието приписваните му обвинения, но не смята, че е направил нещо престъпно. Преди две години подобен скандал имаше и в Атлетико (Мадрид). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички