Шави е имал 8 условия, за да поеме Барселона


Шави е имал 8 условия, за да поеме Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

12804 0

Легендата на Барселона Шави Ернандес е имал куп условия, за да поеме каталунския тим тази година. Бившият халф е получил предложението да заеме поста на Ернесто Валверде, след като последният бе уволнен през януари тази година. Условията, които е поставил обаче са отказали президента Хосеп Мария Бартомеу и той е решил да повери длъжността на сегашния наставник Кике Сетиен.

Според "Cadena Ser", Шави е бил готов да поеме каталунците, но през лятото. Плюс това той е искал максимален контрол над трансферите в клуба и сериозна власт. Също така младият треньор е пожелал да върне на "Камп ноу" бившия си съотборник Карлес Пуйол и бившия директор в областта на методологията Жоан Вила.

Друго от условията на Шави е било да покани в клуба сина на легендарния Йохан Кройф - Жорди. Искал е и да организира преструктуриране на медицинския щаб и да смени техния директор. В треньорския щаб той е искал да види и брат си Оскар. Разбирайки за тези условия, Бартомеу е прекратил преговорите и е заложил на къде по-достъпния вариант в лицето на Сетиен. А какво каза самият Шави като причина да откаже поста вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички