Бъдещият шампион на Испания ще се нуждае от най-малко точки за последните 13 години


Бъдещият шампион на Испания ще се нуждае от най-малко точки за последните 13 години
Снимка: Getty Images/Gulliver

2871 0

В момента ситуацията в Ла Лига около първото място е доста несигурна, като изглежда, че има лидер, само защото се налага да има такъв. Въпреки издънката срещу Леванте, Барселона е лидер, но с равен брой точки с Реал Мадрид и Реал Сосиедад.

След 12 изиграни двубоя, една по-малко за Реал и Барселона, Атлетико има с точка по-малко от тях - 21. От началото на кампанията големите фаворити изпуснаха куп точки, което попречи някой да се откъсне напред.

Барселона изпусна 11 точки - загуби от Атлетик, Гранада и Леванте, както и равенство с Осасуна. Големият конкурент на каталунците - Реал Мадрид изпусна същия брой точки. "Белия балет" записа загуба срещу Майорка и равенства срещу Валядолид, Бетис, Виляреал и Атлетико Мадрид.

Атлетико загуби с една точка повече - 12, след загуби от Сосиедад и равенства с Реал, Валенсия, Селта Виго, Севиля, Алавес и Валядолид. Всичко това означава, че през тази година шампионът в Испания ще има най-малко събрани точки от 13 години насам. Ако има победител в отложеното от октомври "Ел Класико", то ще са необходими 79 точки на бъдещия шампион. Ако ли няма, то и 73 точки ще са достатъчно. За последно през сезон 2006/07 има шампион с по-малко от 80 точки, тогава Реал Мадрид грабва трофея след спечелени 76.

А на коя дата ще се играе отложеното "Ел Класико" - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички