Бразилци обраха овациите в деня, в който Реал се качи на върха в Ла Лига


Бразилци обраха овациите в деня, в който Реал се качи на върха в Ла Лига
Снимка: Guliver/GettYImages

4338 0

Без да блести особено Реал Мадрид записа трета поредна победа в Испания, а по-голямата изненада е фактът, че "кралете" не допуснаха гол на "Сантиаго Бернабеу". "Белия балет" удари с 2:0 Осасуна в междинния кръг от Ла Лига, а официалния си дебют Алфонс Ареола се представи на ниво, въпреки че нямаше много работа. 

Победата на столичани може да бъде определена като "бразилска", след като двете млади перли на тима Винисиус Жуниор и Родриго изковаха успеха у дома. В 34' Винисиус вкара брилянтен гол с удар от около 23 метра, попаднал в сглобката на левия ъгъл на вратата. 

В 72' пък влезлият от пейката Родриго вкара първия си гол пред феновете на Реал, след като финтира елегантно играч на Осасуна в наказателното поле, успя да се озова очи в очи с вратаря и го преодоля - краен резултат 2:0. 

За пръв път от април месец Реал запазва суха мрежа у дома - нещо, което рядко се случва изобщо през последните 2 години на "Бернабеу". Ареола не срещна нито един точен удар срещу себе си, но показа отлична комуникация със защитата пред себе си, а освен това излизаше решително при центрирания и остри подавания в наказателното поле. 

Междувременно и Милитао се реваншира за слабите си изяви срещу ПСЖ, след като беше обявен за играч на мача, партнирайки си със Серхио Рамос в сърцето на отбраната на тима. Що се отнася до Осасуна, това е първа загуба за тима след една победа и 4 равенства. Реал Мадрид пък излезе начело на класирането с 14 точки. 

Подобно на срещата през уикенда срещу Севиля, Реал Мадрид започна много внимателно. "Кралете" не пресираха прекалено дълбоко своя опонент и не атакуваха масирано, но държаха събитията под контрол. Между 15' и 20' домакините увеличиха темпото и създадоха една отлична ситуация. Одризола проби остро по дясното крило и центрира отлично в малкия пеналт. Там защитник на Осасуна засече в собствената си врата, но стражът се намеси, а при добавката Йович прати топката над вратата. В 19' пък страхотен шут от дистанция на Кроос можеше да открие резултата, но топката профуча покрай вратата. 

Гостите се нагодиха добре към играта на Реал, като "белия балет" използваше основно десния фланг заради липсата на Марсело и Менди отляво. Скорост в атаките имаше, но Винисиус и Лукас често бъркаха пасовете в наказателното поле и опасни положения липсваха. 

Все пак в 34' младията бразилец избухна с прекрасно попадение. Каземиро с пета насочи топката към Кроос в центъра на терена, но с този ход откри целия терен за германеца. Той напредна и пред наказателното поле избра да подаде наляво към Винисиус. Той укроти топката и с фантастичен удар в горния ляв ъгъл даде аванс на Реал Мадрид. 

За защитата на Осасуна имаше няколко опасни моменти до края на полувремето, но гол не последва. Дебютиращият за Реал Ареола също имаше малко работа през първото полувреме, като спря два много опасни паса в наказателното поле и не позволи да се стигне до удар. 

В началото на второто полувреме Реал натисна за втори гол и в 49' трябваше да бъде отбелязан. Васкес пресече подаване в половината на Осасуна, напредна и между двама пусна топката за останалия сам Йович. Бившият ас на Айнтрахт обаче прати топката над вратата, въпреки че вратарят беше преодолян - сериозен пропуск за сърбина. 8 минути по-късно испанецът отново отне топката дълбоко в половината на съперника и изведе Йович сам срещу вратаря, като този път сърбинът беше точен. След намеса на системата VAR обаче попадението беше отменено. 

В 70' Винисиус отстъпи мястото си на новото попълнение Родриго, който само две минути по-късно направи паметна демонстрация на "Бернабеу". С далечен пас той беше изведен от Тони Кроос, а бразилецът овладя добре отляво и нахлу към наказателното поле. С финт той съумя да се освободи от Лучо, а след това да прати топката покрай вратаря - 2:0. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички