Бивш съотборник на Лионел Меси припомни за странно правило за него: Звучи налудничаво, но е истина


Бивш съотборник на Лионел Меси припомни за странно правило за него: Звучи налудничаво, но е истина
Снимка: Getty Images

1701 0

Нещата не се развиха добре за Жан-Клер Тодибо в Барселона, където премина от Тулуза през януари 2019 г., но записа само пет мача, преди да продължи отново през лятото на 2021 година. По същото време като клубната легенда Лионел Меси.

След периоди под наем в Шалке, Бенфика и Ница, френският защитник се присъедини към клуба от Лига 1 за постоянно преди малко повече от две години и оттогава е ключова фигура за тях.

Странното правило за Меси

Макар и друг път да го е казвал, сега отново потвърди как той и останалите играчи на Барселона са "пазили" Меси.

Той разкри, че никога не му е било позволено да се доближи особено до него. "В Барселона не ни позволиха да докоснем Меси на тренировка. Звучи налудничаво, но е истина. Трябваше да внимаваме. Нормално е, той е най-добрият, не искате да го нараните", спомня си 23-годишният футболист.

След като не успя да се наложи в един от най-големите клубове в Европа, Тодибо сега блести с Ница, който е допуснал само четири гола в 13 мача от лигата този сезон и е само на точка зад лидера в Лига 1 Пари Сен Жермен. Централният защитник получи първата си повиквателна за Франция през март и направи своя дебют срещу Германия през септември, като също така се включи в рекордната победа с 14:0 над Гибралтар миналия месец. А самият Меси отново заговори за Мондиал 2026 и дали ще участва на него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички