Лионел Меси е близо до счупването на поредния рекорд след подновяването на Ла Лига


Лионел Меси е близо до счупването на поредния рекорд след подновяването на Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1168 0

Миналия сезон аржентинският нападател Лионел Меси си осигури шестата награда за голмайстор в Испания, като вече ги бе печелил през 2010, 2012, 2013, 2017, 2018 и 2019. По този начин капитанът на Барселона се изравни с легендата на Атлетик Телмо Зара, който си осигури съответните почести през 40-те и 50-те години с тима на баските.

С единадесет оставащи двубоя в настоящата кампания на Ла Лига, Меси има две лични цели, а именно да спечели единадесетата си титла в лигата с Барселона (което ще му остави само една титла зад 12-те, които Пако Генто спечели в Реал Мадрид). Също така може да се каже, че ефокусиран и върху спечелването на седмата си награда за голмайстор на испанския шампионат, като по този начин ще задмине Зара.

В момента аржентинският нападател има 19 гола в настоящата кампания преди пандемията да спре шампионата през март. Меси води пред втория Карим Бензема с пет гола и е категоричен фаворит за наградата. През идния месец се подновява Ла Лига, а с това и надпреварата между Реал Мадрид и Барселона за титлата, като двамата голмайстори ще продължават преследват и личните си цели. А как изглежда Меси след месеците без футбол - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички