Бивш директор на Барселона: Можехме да вземем Мбапе, но предпочетохме Дембеле


Бивш директор на Барселона: Можехме да вземем Мбапе, но предпочетохме Дембеле
Снимка: Getty Images/Guliver

1356 0

Килиан Мбапе е можел да премине в Барселона, но каталунците предпочели да привлекат Усман Дембеле. Това разкри бившият директор на испанския колос Хавиер Бордас, който работи на "Камп Ноу" от 2010 до 2020 г. Бордас обясни, че през 2017-а ръководството на отбора е преценило, че Дембеле е отборен играч, докато Мбапе играел за себе си.

„Когато бяхме на прага да финализираме трансфера на Дембеле, ми се обади Мингеля, за да ни каже, че Мбапе може да бъде атакуван. Говорих с Бартомеу и той ми каза, че ще види какво може да направи. Обадих се на бащата на Килиан и той ми каза, че няма да ходи в Реал Мадрид, защото там били Кристиано, Бензема и Бейл. В същото време от Барса отсъстваше вече Неймар. Президентът на Монако предпочиташе Мбапе да отиде в Барса, а не да подсилва директен съперник като ПСЖ", сподели Бордас.

"Сделката с Мбапе щеше да стане срещу 100 милиона евро. Роберт Фернандес (бившият спортен директор) обаче предпочете Дембеле и Пеп Сегура го подкрепи. Обяснението беше, че Мбапе играел за себе си, а Дембеле е отборен играч. Роберт също така предпочиташе крило, каквото беше Неймар, а не човек, който завършва атаките като Мбапе", добави още той пред "Мундо Депортиво".

Междувременно Килиан Мбапе постави условието си пред ПСЖ за нов договор с клуба (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички