Бетис срещу Валенсия за Купата на Краля: Един нестандартен финал с необичайни финалисти


Бетис срещу Валенсия за Купата на Краля: Един нестандартен финал с необичайни финалисти
Снимка: Getty Images

2076 0

Тази вечер от 23:00 ч. ще се изиграе тазгодишният финал за Купата на Краля на стадион „Ла Картуха“ в Севиля между отборите на Реал Бетис и Валенсия.

Ще можете да проследите развоя на мача НА ЖИВО в SPORTLIVE.BG!

Когато става дума за финал рядко има изявен фаворит, особено в този случай, когато и двата тима имат ярката възможност да спечелят трофея.

Определено пътят до финала за Реал Бетис бе по-труден, като за момчетата на Мануел Пелегрини това ще е едва втора възможност за спечелване на Купата на Испания, след като през 2005 година „зелено-белите” успяха да триумфират точно в този турнир с победа над Осасуна (2:1).

Сега на отбора се наложи да преодолее Севиля на осминафиналите, Реал Сосиедад на четвъртфиналите, а на полуфинал в два мача отстрани Райо Валекано с общ резултат 3:2. Бетис се намира на 5-о място във класирането в Ла Лига и по всичко изглежда, че няма да може да се пребори за място в Шампионска лига с отборите на Барселона, Атлетико Мадрид и Севиля.

Валенсия, от своя страна, има трофей от тази надпревара от 2019 година, когато победи Барселона с 2:1 на финала.

Сезонът за „прилепите” далеч не е успешен, защото с колебливото си представяне в шампионата те се намират на 10-о място в класирането и няма да играят в Европа през следващата кампания. Хосе Хименес и отборът му попаднаха в сравнително лесен поток по пътя към финала, преодолявайки последователно отборите Балеарес, Кадис и Атлетик Билбао.

Съперничеството между двата отбора датира от далечната 1995 година, а Валенсия определено има преимущество в победите – 27, докато Бетис имат едва 13. Равенствата между двата тима са 9 на брой!

ВИЖТЕ ОЩЕ: ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ФИНАЛА!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички