В Испания: Бензема вече е по-значим за Реал Мадрид, отколкото Роналдо


В Испания: Бензема вече е по-значим за Реал Мадрид, отколкото Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

1211 0

Намирането на заместник на Кристиано Роналдо в Реал Мадрид с неговите 50 гола на сезон беше почти невъзможна задача. Португалският нападател събра впечатляващи 450 гола в 438 мача по време на престоя си на "Бернабеу".

Да заменят родения в Мадейра играч беше сложно през 2018 г., като голямата цел Килиан Мбапе нямаше как да бъде привлечен. Неймар беше изключен като опция, а Мохамед Салах и Хари Кейн бяха прекалено скъпи и не бе ясно дали ще се адаптират достатъчно бързо.

Точно в този момент ръководителите на Реал Мадрид решиха, че трябва да се заложи на това, което имат в състава 0 Бензема, Асенсио и Бейл (по-късно заменени от Азар) и трябва да споделят помежду си 50-те гола на сезон, които Кристиано гарантира. Само 32-годишният Карим Бензема отговори на предизвикателството, който изживява един от най-добрите си моменти в кариерата.

Статистикът Педро Мартин публикува информация в Twitter, засилвайки важността на родения в Лион нападател. "Бензема е по-важен за Реал Мадрид във втория престой на Зидан, отколкото Кристиано беше в първия му престой". Кристиано натрупа 28% от общия сбор от голове (112 от 393), а Бензема спечели 29% от головете на Реал Мадрид (44 от общо 148).

Проблемът за Реал Мадрид бе липсата на голове от играчи като Бейл, Йович и Асенсио и Еден Азар, които не отговориха на очакванията. Без ясна подкрепа за Бензема в атака, то той продължава да се подобрява с възрастта и наскоро записа поредно постижение. Той задмина Роберто Карлос като чуждестранен играч с най-много участия в клуба (529 срещу бразилеца 527).

А кой играч на Реал наскоро получи критика от агента на Бензема - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички