Бензема е близо до оставане в Реал, преподписва за още един период


Бензема е близо до оставане в Реал, преподписва за още един период
Снимка: Getty Images

2049 0

Карим Бензема се очертава да продължи да пише история с Реал Мадрид. Французинът с алжирски корени акостира на "Сантяго Бернабеу" през лятото на 2009 г., а през изминалата кампания изживя "втора младост" по европейските терени.

Националът на "петлите" изигра 32 срещи в Ла Лига през миналия сезон, като вкара 27 попадения и асистрира 12 пъти. Статистиката му в Шампионска лига е още по-впечатляваща и със своите 15 гола и 2 асистенции в дванадесет срещи, той освен, че помогна на "белия балет" за 14-ия триумф, заслужи нов контракт от клубния си тим. 

Според испанския ежедневник Marca Реал ще предложи нов двугодишен договор на стрелеца. След изтичането му през 2024 г. той ще бъде на 36 години и не е сигурно как ще се развие нататъшния му професионален път, но към този момент Флорентино Перес е решен да го възнагради с добро предложение. 

Нападателят има общо 605 срещи за "кралския клуб", в които се е отчел с 323 попадения и 159 асистенции. В професионалната си кариера е играл още за Олимпик Лион, където има 148 мача, 66 гола и 26 решаващи подавания.

Вижте кой е определян за новия "Карим Бензема"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички