Белингам засега "по-важен" за Реал, отколкото Роналдо и Бензема в "големите" им сезони?


Белингам засега "по-важен" за Реал, отколкото Роналдо и Бензема в "големите" им сезони?
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

1572 0

От началото на новия сезон Реал Мадрид смело може да заяви, че разполага със своята нова суперзвезда. Името на Джуд Белингам продължава да е едно от най-обсъжданите във футболните среди.

Невероятно постижение

Сравненията с неговите предшественици - Кристиано Роналдо и Карим Бензема, от своя страна стават все по-осезаеми. Едва 20-годишният англичанин акостира на "Сантяго Бернабеу" това лято от Борусия Дортмунд за сумата от 103 милиона евро. Той мигновено се утвърди като един от основните играчи на испанския колос, записвайки 13 гола и 3 асистенции в 14 мача във всички турнири до момента.

На този етап тези цифри са по-впечатляващи дори от най-силните сезони на Роналдо и Бензема, пише "Marca". Неговите 16 приноса за попадение представляват 55.17% от общата сметка на "лос бланкос" в нападение. Към момента тимът има 29 гола в 15 срещи.

Роналдо от своя страна допринася за 50.62% от головете на "белия балет" през сезон 2014/15 г. Тогава обаче португалецът реализира изумителните 61 пъти, добавяйки и 21 асистенции. Сметката на "кралете" е 162. Белингам е все още далеч от подобно постижение.

Бензема пък изиграва най-добрата си година на "Бернабеу" през сезон 2021/22 г. Той регистрира принос от 49.58% за головете на Реал Мадрид със своите 44 попадения (от 119) и 21 голови подавания.

Макар и ролята на Белингам да не се изразява главно в опъването на мрежи, към момента той се движи по-добре от двете легенди. Англичанинът обаче не е толкова добър във всички.

В какво не го бива младока разказва негов близък приятел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички