Белингам продължава да мачка: Реал Мадрид отново победи, но с цената на огромна жертва (ВИДЕО)


Белингам продължава да мачка: Реал Мадрид отново победи, но с цената на огромна жертва (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6125 0

Реал Мадрид постигна трета поредна победа като гост в Ла Лига от началото на сезона. Възпитаниците на Карло Анчелоти останаха безгрешни и в петък вечер, след като се наложиха с 1:0 при визитата си на Селта Виго. Това бе най-неубедителния успех за “кралете” от началото на кампанията, след като до този момент биеха с по два гола разлика (2:0 срещу Атлетик Билбао и 3:1 с Алмерия).

Отново в герой за колоса се превърна звездното лятно попълнение Джуд Белингам. Англичанинът реализира с глава след 80 минути игра на “Балаидос”, а това бе четвъртото му попадение в рамките на 3 шампионатни жертви. Лошата новина за Карло Анчелоти и компания е принудителната смяна на световната суперзвезда Винисиус Жуниор още в 18-тата минута след разтежение. 

Тепърва ще става ясно колко време ще отсъства бразилецът от футболните терени, а притеснителни бяха и болежките на голмайстора в коляното през второто полувреме, но състоянието и на двамата футболисти тепърва ще се изяснява.

Любопитен момент от двубоя бе и пропуснатата дузпа от Родриго в 67-мата минута, която бе свирена след нарушение на Вияр срещу бразилеца. При изпълнението именно стражът разгада нападателя и отрази опита. 

Със "суха мрежа" се отчете взетият под наем от Челси Кепа. Испанецът допусна попадение обаче след само 3 минути игра, но то бе отменено след преглед с ВАР поради нарушение срещу самия страж. 

Пред Реал Мадрид предстои първо домакинство - на Хетафе, докато 100-летният Селта ще гостува на Алмерия. "Кралете" са първи с пълен актив от точки, а загубилите са 16-и с един пункт.

Първо полувреме

Само 180 секунди отне на домакините да открият при едно от първите си положения пред вратата на съперника. Йорген Ларсен съумя да се възползва след разбъркване при изпълнението на статично положение и наказа новото попълнение Кепа след само три минути игра.

Моментално обаче главният арбитър прегледа повторение на попадението и реши да го отмени заради нарушение срещу испанския страж.  

Video edited on Kapwing

След само четвърт час игра изглежда, че Винисиус няма да продължи срещата, след като почувства болки при нападение отляво скоро след отмененото попадение. Съмненията за разтежение на бразилеца. На негово място бе пуснат Хоселу.

В добавеното време на първата част Рафа Бенитес също извърши принудителна смяна, тъй като един от най-опасните на терена Ларсен не можеше да продължи и на негово място влезе Тапия. 

Второ полувреме

Опитите на гостите в нападение дадоха резултат след 65 минути игра. Тогава Родриго остана очи в очи със стража Вияр, който препъна бразилеца в наказателното поле, а съдията отсъди моментално дузпа.

Испанският страж драматично поправи грешката си и парира опита на нападателя от бялата точка. Той стреля на средна височина в десния ъгъл, но вратарят разгада неговия опит.  

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Комбинация между летните попълнения Хоселу и Белингам в 80-тата минута даде нужния резултат за 1:0! Испанецът успя с глава да отклони топката след корнер към английския полузащитник, който се освободи от Айдо и откри резултата късно на "Естадио Балаидос"!

Стартови състави

Селта Виго: Вияр, Мингеса, Старфелт, Айдо, Нунес, Серви, Де ла Торе, Белтран, Бамба, Аспас, Ларсен;

Реал Мадрид: Арисабалага, Карвахал, Рюдигер, Алаба, Гарсия, Камавинга, Чуамени, Валверде, Белингам, Жуниор, Родриго;

Преди мача

До този момент възпитаниците на Карло Анчелоти се справиха последователно с Атлетик Билбао и Алмерия и логично оглавява временното класиране с голова разлика - 5:1. Съперникът разполага само с една точка след реми с Реал Сосиедад, а на старта загуби от Осасуна. 

Столичани няма да разчитат тази вечер на основни футболисти като Милитао, Менди и Куртоа заради дълготрайни контузии, а подобна е ситуацията и с Гюлер и Себайос. За домакините отсъстват Пасиенсия и Перес.

Трябва да се отбележи, че Реал Мадрид влиза в срещата с 6 поредни и общо 9 победи над Селта Виго в последните 10 срещи между двата тима. Единствено през 2020 г. бе постигнато реми на "Сантяго Бернабеу" (2:2).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички