Бейл доказва, че не е готов за главна роля на "Бернабеу"


Бейл доказва, че не е готов за главна роля на "Бернабеу"

2384 0

Всички фенове на футбола помнят паметните голове на Гарет Бейл срещу Барселона (във финала за Купата на Краля) и срещу Атлетико Мадрид (във финала на Шампионска лига), които гарантираха на Реал Мадрид два трофея през сезон 2013/14. Голът в продълженията във финала на най-комерсиалния клубен турнир за 2:1 пък остава завинаги в историята на тима, като именно тези два мача загатнаха, че уелският феномен може да се превърне в легенда на клуба.

Уви, това засега не става, а във втория и третия си сезон ан "Сантяго Бернабеу" той бележи методичен регрес в изявите си. Именно от финала в Лисабон той не е отбелязвал във важен за клуба двубой срещу големите съперници в Испания или Европа.

Нещо повече - през този сезон играта на Реал Мадрид е основана около неговите качества, след като с това "хрумване" Бенитес си уреди работа в "белия балет". Действително, той има 6 асистенции и няколко гола на своята сметка през този сезон, но нападението на Реал изглежда безидейно срещу отбори, които играят с добра дефанзивна постройка.

Бейл беше гласен за лидер на настоящата селекция на "белия балет", но първите 4 месеца от сезона подсказват, че уелсецът все още не е узрял достатъчно, за да диктува темпото в атакуващия стил на Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички