"El Pais" сравни ас на Реал Мадрид със... Стоичков


"El Pais" сравни ас на Реал Мадрид със... Стоичков

1858 0

Христо Стоичков мрази Реал Мадрид и голяма част от звездите на тима. Това го знаят всички спортни журналисти в Испания, но това не им пречи да сравнят голямия български футболист с една от настоящите звезди на "Белия балет". Става дума за крилото Гарет Бейл.

Сравнението направи испанският вестник ""El Pais" в анализ, наречен "Най-добрият Рафа е Бенитес". Ето какво пише авторът конкретно за Стоичков и Бейл:

"Има нещо в уелсеца, което напомня за ранния Стоичков - друг страхотен левичар със здраво тяло и бързи движения. Българинът също обичаше да играе като нападател, в наказателното поле, преди Кройф да му покаже, че не само по този начин могат да се бележат голове. Холандецът го научи да използва невероятните си качества, като това да оперира пред наказателното поле, да търси празните пространства, да нахлува на скорост в наказателното поле. Начинът, по който Стоичков бележеше и участваше в голове на Барселона, беше просто специален".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички