Бе съотборник 4 години с Кристиано Роналдо в Реал Мадрид, но не го сложи сред най-добрите 11, с които е играл


Бе съотборник 4 години с Кристиано Роналдо в Реал Мадрид, но не го сложи сред най-добрите 11, с които е играл
Снимка: Getty Images/Guliver

8396 0

Кристиано Роналдо несъмнено остава един от най-добрите и успешни футболисти в историята. Въпреки това, за мнозина изненадващ, негов съотборник дори не го сложи сред 11-те най-добри играчи, с които е бил в един отбор.

Става въпрос за аржентинския атакуващ футболист Анхел ди Мария. Аржентинецът бе в "кралския клуб" от лятото на 2010 година до лятото на 2014-а, като в този период записа 190 мача, в които вкара 36 попадения и даде 85 асистенции - голяма част от които, именно към Кристиано.

Самият Ди Мария призна, че е много трудно да състави 11-ка от най-добрите играчи, с които е бил съотборник, като спокойно може да посочи два такива състава. Все пак в първия му избор липсва Кристиано Роналдо.

Анхел Ди Мария не вкара Кристиано Роналдо сред най-добрите си съотборници

Още: Лионел Меси срещу Кристиано Роналдо: Разочароващ първи двубой за старт на 16-годишното съперничество (ВИДЕО)

Анхел ди Мария и Кристиано Роналдо в прегръдка години след Реал Мадрид

Прави впечатление, че там не попада и иконата на Реал и Испания Икер Касияс, като вместо него за вратарския пост е посочен Емилиано Мартинес, с когото играе в националния отбор на Аржентина. Единствените играчи от "белия балет", които попадат в 11-ката, са Серхио Рамос и Марсело.

"Имал съм възможността и привилегията да играя с толкова много играчи. Истинска лудост е да събера такава 11-ка. Мога спокойно да оформя два звездни отбора" - призна той пред Marca. За липсата на Касияс посочва, че има и факторът приятелство с Мартинес.

Извън състава в нападение остават и имена като Карим Бензема, Уейн Рууни, Робин ван Перси и Лаутаро Мартинес. В халфовата линия пък няма място за Лука Модрич, Кака, Тиаго Мота и други.

Ето и идеалния му състав от футболисти, с които е играл (прави впечатление, че няма десек бек): Емилиано Мартинес, Николас Отаменди, Серхио Рамос, Марсело, Руи Коща, Хавиер Масчерано, Килиан Мбапе, Неймар, Лионел Меси, Златан Ибрахимович.

Още: Кристиано Роналдо използва арабски поздрав за благодарност и потвърди съмненията за религията си?

Самият Ди Мария е в отлични отношения с големия съперник на Роналдо в индивидуален план - Меси. Двамата са дългогодишни съотборници в националния отбор и постигнаха големи успехи заедно. Неотдавна Ди Мария скочи да защитава емоционално Меси.

Фенове и играчи на Ал Хилал в тотално разделение заради Лионел Меси: Беше намесен и Кристиано Роналдо (ВИДЕО)

Фенове и играчи на Ал Хилал в тотално разделение заради Лионел Меси: Беше намесен и Кристиано Роналдо (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички