Лионел Меси срещу Кристиано Роналдо: Разочароващ първи двубой за старт на 16-годишното съперничество (ВИДЕО)


Лионел Меси срещу Кристиано Роналдо: Разочароващ първи двубой за старт на 16-годишното съперничество (ВИДЕО)

2316 0

Лионел Меси и Кристиано Роналдо ще се изправят един срещу друг - вероятно за последен път-  в приятелската среща между Ал Насър и Интер Маями, в четвъртък (1 февруари) в Рияд.

Аржентинецът се срещна с един саудитски клуб преди дни - при загубата с 4:3 от Ал Хилал. А само няколко дни преди 39-ия рожден ден на Роналдо ще се сблъскат отново на терена. Двубоят вече бе озаглавен като "Последният танц", така че е много вероятно двамата велики да не се срещнат отново. Преди около годината отново в контрола, но тогава с ПСЖ на Меси надделя с 5:4 на Ал Насър в зрелищен двубой.

Великото съперничество на Меси и Роналдо към своя край

Още: Кристиано Роналдо използва арабски поздрав за благодарност и потвърди съмненията за религията си?

И докато се очаква поредният приятелски двубой между двамата, то не бяха отдавна случаите, в които се надпреварваха за най-големите трофеи във футбола с най-мощните футболни клубове.

Меси и Роналдо са играли общо 36 пъти в състезателни двубои за клуб и страна, пише ESPN. В цялата кариера на португалеца има само един играч, който е срещал толкова много пъти и това е Андреас Иниеста. Меси пък има трима други опонента, срещу които е играл повече - Серхио Рамос, Диего Годин и Карим Бензема.

Първата среща Меси - Роналдо е на 23 април 2008 година, когато 20-годишният аржентинец среща 23-годишния португалец в двубоя Барселона - Манчестър Юнайтед, завършил 0:0. Роналдо пропуска дузпа, а това е единственият двубой, който завършва при нулево равенство. В крайна сметка "червените дяволи" побеждават на "Олд Трафорд" с 1:0, а след това на финала побеждават Челси за трофея в Шампионска лига.

Роналдо и Меси вече са в края ня великото си съперничество

Още: Лионел Меси се свързал с Барселона и им препоръчал наследник на Шави?

По това време двамата споделят една титла в турнира, 18 гола и точно нула "Златни топки". Тези цифри сега възлизат на девет европейски корони, 269 гола в ШЛ и 13 "Златни топки" между тях. Освен това Роналдо беше капитан на Португалия при успеха на Европейското първенство през 2016 година и първата Лига на нациите на УЕФА през 2019 г., докато Меси изведе Аржентина до триумфи на Копа Америка през 2021 г. и Световното първенство през 2022 г.

Роналдо е представлявал четири клуба, откакто игра за първи път срещу Меси през 2008 г., като Меси сега е в третия след преминаването си в Маями по средата на сезона. Двамата са играли един срещу друг пет пъти във фазата на елиминациите на Шампионска лига.

Кристиано може да е най-добрият голмайстор на Шампионска лига за всички времена с общо 141 гола, но неговата серия от дузпи срещу Барса в груповата фаза 2020-21 е единственият път, когато той е отбелязал в надпреварата в двубои срещу Меси. Лео пък има 3 гола в Европа срещу отбори на съперника му. Меси увеличи головете си в Шампионската лига до 129, което го постави на второ място в списъка за всички времена.

Звезда на Ал Хилал, празнувал като Роналдо: Аз съм най-големият фен на Меси

В забавна реклама с бира и куче: Лионел Меси промотира и Супербоул (ВИДЕО)

Фенове и играчи на Ал Хилал в тотално разделение заради Лионел Меси: Беше намесен и Кристиано Роналдо (ВИДЕО)

Фенове и играчи на Ал Хилал в тотално разделение заради Лионел Меси: Беше намесен и Кристиано Роналдо (ВИДЕО)

"Фалшив" Кристиано Роналдо раздава автографи в Китай и взриви мрежата (СНИМКА)

Легенда на Юнайтед разказа как Кристиано Роналдо се е озовал на "Олд Трафорд" - намесен е и Роналдиньо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички