Бартомеу: Не сме разрешили на Артур да не се връща за Шампионска лига, съдим го


Бартомеу: Не сме разрешили на Артур да не се връща за Шампионска лига, съдим го
Снимка: Getty Images/Guliver

1103 0

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу остро критикува отношението на бразилския футболист Артур, който не се присъедини към отбора и реши да остане в Бразилия. Както е известно, полузащитникът се договори за трансфер в Ювентус и не иска повече да играе за каталунците.

"Това, което Артур направи, е липса на уважение към съотборниците му, защото отборът трябва да се справи добре в Шампионска лига. Не е логично, играейки за толкова важна цел, някой да реши да не участва. Това е неоправдано и напълно неразбираемо", каза Бартомеу в интервю за sport.es.

"Разбрахме се, че докато Шампионска лига не приключи, той ще продължи да играе за Барса, както в Ла Лига, така и в Шампионска лига. Той е играч, който има определено значение в отбора и който може да ни помогне, но не се яви след миниваканцията, която имаха играчите. Това е неприемлив акт на недисциплина. Отворили сме процедура срещу него, защото няма аргумент, който да оправдава отсъствието му. Обади се и каза: "Няма да се връщам, оставам в Бразилия“. Решението си е негово, но никой не му е дал разрешение", добавя президентът.

Бартомеу уверява, че трансферът на Артур в Ювентус е инициран от самия играч . Причината е, че не може да поднови договора си с Барселона поради невъзможност да се изпълнят условията му и има по-добра оферта. А кой сънародник на Артур и бивша звезда на Барселона му е помогнал за това решение вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички