Барселона завърши в стил 2015 година


Барселона завърши в стил 2015 година

1278 0

Барселона се върна на върха в класирането на Примера дивисион, след като завърши победоносно 2015 година с гръмкото 4:0 над Бетис в мач №500 на Лионел Меси с клуба.

С основен принос за победата беше Луис Суарес, който вкара две попадения и завърши годината с 46 гола, като нито един от тях не е паднал след изпълнение на дузпа.

Такава днес пропусна Неймар в 29', но след кратко разбъркване Вестерман си отбеляза автогол. Това беше и откриващият гол в двубоя, а Лео Меси преди почивката вкара своя гол №425 за Барселона във всички турнири.

Барселона се завърна на върха в испанската Примера дивисион с категорична домакинска победа 4:0 над гостуващуя на „Камп Ноу“ Бетис в последен мач за календарната 2015-та година.

„Блаугранас“ завършва годината като лидер, въпреки че реално са изиграли 16 срещи от началото на сезона заради участието си по-рано през месеца в Световното клубно първенство.

Барселона е начело в класирането на Примера дивисион с актив от 38 точки – колкото има и Атлетико (Мадрид), но с мач повече. „Дюшекчиите“ по-рано днес спечелиха драматично гостуването си на Райо Вайекано с 2:0 и се изравниха с Барса, но възпитаниците на Луис Енрике са с двубой по-малко.

Трети в таблицата е Реал Мадрид с 36 точки, след като в един от ранните мачове за деня надви с 3:1 домакинството си на Реал Сосиедад.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички