Барселона закри лошата серия с 4:2 над Севиля, лидерът обаче загуби Меси


Барселона закри лошата серия с 4:2 над Севиля, лидерът обаче загуби Меси
Снимка: Getty Images/Gulliver

6529 0

Барселона се върна към победите в домакинството си на доскорошния лидер в Ла Лига - Севиля. Каталунците се наложиха с 4:2 над андалуския тим, но не успяха да се зарадват на победата си, тъй като загубиха своя капитан. Лионел Меси контузи своя лакът, след като асистира за гола на Коутиньо и сам вкара за 2:0.

Луис Суарес от дузпа реализира за 3:0, а Сарабия намали за 1:3. Четвъртия гол за Барселона бе дело на Иван Ракитич, а Луис Муриел оформи крайното 2:4.

До тазвечершния двубой Барселона бе в серия от 4 мача без победа - 3 равенства и 1 загуба, но се върна към същността си пред препълнения "Камп ноу". С тази победа "блаугранас" си върнаха и лидерството в Ла Лига, а Севиля от второ място се срина до третото. Барселона има 18 точки, вторият - Алавес, е със 17, а Севиля е с 16. Реал Мадрид е на пето място с 14.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Мачът започна вихрено за домакините - след прецизна комбинация Меси, макар и зорко охраняван, успя да изведе Фелипе Коутиньо и бразилецът отигра по най-добрия начин - 1:0 за Барселона.

Това бе третият негов гол в първенството през новия сезон. Севиля отговори с греда в 6-ата минута - след чудесна контраатака гостите стигнаха до изстрел на Гийерме Арана, който се отби в лявата греда на Тер Щеген. 

Каталунците успяха да застрашат вратата на съперника отново в 9-ата минута - Меси изведе със страхотен пас Жорди Алба, но защитникът не успя да застраши вратата на Вацлик. Тимът на Ернесто Валверде успя да поведе с 2:0 в 12-ата минута след бърза контраатака - Суарес изведе Меси отдясно, аржентинецът напредна и отправи мощен диагонален удар, който мина под плонжа на вратаря. Това бе седмият гол за Меси в първенството този сезон.

В 16-ата минута се случи нещо много неприятно - авторът на асистенция и гол в мача Лионел Меси падна на ръката си след единоборство и я контузи. Звездата прекара няколко изпълнени с агония минути на тревата, а след лекарска намеса мачът за него приключи. Отборът пък игра 10 минути с човек по-малко, преди Усман Дембеле да влезе на неговото място. Французинът почти веднага създаде нещо опасно пред вратата на Севиля, но не успя да го реализира докрай.

В 38' Суарес захрани с чудесен пас и Дембеле, който напредна и, озовал се отляво, отправи изстрел по диагонал, който обаче премина покрай вратата. При нова бърза атака на домакините Суарес бе задържан в момент, в който Семедо нахлуваше в наказателното поле. Уругваецът поиска дузпа, но нямаше кой да му я даде. Иначе Семедо успя само да оплете топката във външната част на мрежата.  В последната минута на редовното време Суарес стреля право в ръцете на Вацлик, а в първата от добавеното време Севиля стигна до изстрел към вратата на Тер Щеген.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

При подновяването на играта стана ясно, че капитанът на Барселона Лео Меси е откаран в болница, а информациите за контузията и сроковете на възстановяването му са противоречиви. В 53' Симон Кяер напусна играта, а докато Габриел Меркадо се готвеше да влезе на терена, Луис Суарес успя да отправи опасен изстрел към вратата на севилци, като топката близна дясната греда.

Добри моменти за Севиля в 61-ата минута на мача - играчите на гостите принудиха Тер Щеген да показва най-доброто от себе си. Първо германецът спаси изстрел на Хесус Навас, а още преди да се е изправил успя да блокира с крака удар на Андре Силва. В следващата минута обаче Барселона успя да изиграе отлично картите си - Суарес бе спънат от вратаря в наказателното поле и реферът свири дузпа за каталунците. Потърпевшият застана на бялата точка и реализира за 3:0. 

В 67' в игра влезе Серхи Роберто, който замени Артур Мело. В 73-ата Семедо подаде към дъгата за Луис Суарес, който стреля и успя да затрудни Вацлик. Севиля успя да намали пасива си в 79-ата минута, когато след изстрел на Сарабия от 25 метра топката рикошира в играча на Барселона Клеман Лангле и влетя във вратата на Марк-Андре тер Щеген. 

Последната промяна на Пабло Мачин беше Луис Муриел вместо Андре Силва. В 81 пък Луис Суарес отстъпи мястото си на Мунир ел Хадади в състава на Барселона. Четири минути преди края на редовното време само намесите на Тер Щеген спасиха Барселона от втори инкасиран гол. Германецът първо отрази с една ръка удар на Сарабия, а после се хвърли самопожертвователно пред изстрела на Бен Йедер.

В 88' Барселона стигна малко изненадващо до четвърти гол във вратата на Севиля. Той бе реализиран от Иван Ракитич с прецизен изстрел, малко и с помощта на рикошет. Хърватинът не се зарадва на попадението си срещу бившия си тим. Пиршеството на атакуващия футбол бе увенчано с шести гол на "Камп ноу" - този път за Севиля. В 90+1', след бърза атака Луис Муриел отправи силен изстрел по диагонал и не остави шанс на Тер Щеген - 2:4. 

СЪСТАВИ:

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген; Семедо, Пике, Лангле, Алба; Ракитич, Бускетс, Артур; Меси, Суарес, Коутиньо

СЕВИЛЯ: Вацлик; Навас, Кяер, Карисо, Серхи Гомес; Банега, Арана, Сарабия, Васкес; Андре Силва, Бен Йедер

ПРЕДИ МАЧА

Каталунците се намират в сложен период, след като записаха четири мача без победа - три равенства и една загуба, и са амбицирани да сложат край на неуспехите и да се върнат на върха. Севиля пък е в серия от 4 поредни победи, след загубата от Хетафе преди повече от месец. Андалусийците в момента изпреварват само с 1 точка своя съперник.

Любопитно е, че в последните 7 мача помежду си тези два тима са вкарвали не по-малко от 3 гола за срещата. Каталунците са спечелили 7 от последните си 8 мача срещу този противник във всички турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички