Безсилен Реал претърпя нова загуба насред "Сантиаго Бернабеу"


Безсилен Реал претърпя нова загуба насред "Сантиаго Бернабеу"
Снимка: Guliver/GettyImages

4053 0

Реал Мадрид загуби с 1:2 от състава на Леванте в мач от 9-я кръг на испанското първенство. Двубоят се изигра на "Сантиаго Бернабеу", а това е трета поредна загуба на "белия балет" във всички турнири. 

Гостите си осигуриха бърза преднина в мача, след като им бяха необходими едва 13 минути, за да поведат с 2:0. "Белите" така и не успяха да реагират на случилото се, като Марсело успя да върне едно попадение за своя отбор едва в 72 минута.

Срещата започна по най-лошия възможен начин за Реал Мадрид и още в 7' Леванте излезе напред в резултата. Постиго пусна пас в дълбочина за Моралес, който остана очи в очи с Тибо Куртоа. Играчът на гостите добре залъга белгийския страж и остана сам пред опразнената врата - 0:1.

След 13' игра на "Сантяго Бернабеу" гостите удвоиха аванса си след точно изпълнена дузпа от Рожер, а само 5' по-късно Марко Асенсио върна едно попадение. То обаче бе отменено заради засада на атакуващия играч на "белия балет". 

През втората част играчите на Хулен Лопетеги започнаха по-често да поглеждат към вратата на съперника. След час игра се появи първото чисто положение пред Карим Бензема, който бе оставен сам от ляво на вратата на съперника, но Ойер улови. В 66' Гарет Бейл изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар, който обаче бе блестящо избит в корнер от стража на гостите. 

В 72' Реал Мадрид успя да върне едно попадение благодарение на Марсело, който със силен удар в наказателното поле успя да реализира за 1:1. Карим Бензема асистира при гола, с който се постави край на дългата голова суша за "белия балет", които счупиха 33-годишен антирекорд.

Преди мача

Отборът на Реал Мадрид се намира в серия от три мача без вкаран гол, което е най-лошото им представяне в Испания от 1985 година. Играчите на Хулен Лопетеги нямат победа в последните си три срещи, а след 8 изиграни мача са на петата позиция с 14 точки след 4 победи, две равенства и две поражения.

Европейският клубен шампион ще трябва да се справя и без Дани Карвахал, който има травма в прасеца, а дали Гарет Бейл ще вземе участие в срещата, ще се реши в минутите преди първия съдийски сигнал.

Тимът на Леванте пък се намира в серия от два поредни успеха, като се изкачи до 11-о място с 10 точки.

Състави:

Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола, Рамос, Варан, Марсело, Каземиро, Модрич, Иско, Асенсио, Васкес, Мариано

Леванте: Ойер, Барди, Кабако, Кампана, Хасон, Мораес, Постиго, Робер, Рохина, Рохер, Тоно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички