Барселона взима едва половината сума от трансфера на Усман Дембеле в ПСЖ


Барселона взима едва половината сума от трансфера на Усман Дембеле в ПСЖ
Снимка: Getty Images

2585 0

Голямата история в испанския футбол през последните няколко дни е свързана с името на Усман Дембеле. 26-годишният футболист даде ясен знак за намерението си да напусне Барселона и да премине към Пари Сен Жермен. Двата клуба дори вече работят по осъществяване на сделката.

Барса ще прибере значително малка сума за един от най-важните си играчи

Въпреки че освобождаващата клауза на Дембеле вече е увеличена от 50 милиона евро на 100 милиона евро, се очаква ПСЖ да плати тази сума, за да подпише с френския национал. Барселона обаче няма да получи цялата сума.

Вместо това те ще получат само 27 милиона евро, малко над половината от сумата. Останалите ще отидат при Дембеле и неговия агент Муса Сисоко. Дембеле и неговият агент щяха да получат половината от 50 милиона евро като част от сделката, ако ПСЖ бяха активирали освобождаващата му клауза преди полунощ във вторник сутринта. Сега ще трябва да пропуснат само 2 милиона евро по-малко.

Със сигурност е далеч от идеалното Барселона да получи толкова малка сума за един от най-влиятелните си играчи. Средствата вероятно ще бъдат използвани за реинвестиране на трансферния пазар, но те няма да разполагат с толкова, колкото биха искали. Дембеле е сред любимците на Шави, но вече и треньорът отписа шансовете да остане на "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички