Барселона възкръсна в 96' и се избави от поражение в дербито на Каталуния!


Барселона възкръсна в 96' и се избави от поражение в дербито на Каталуния!
Снимка: Getty Images

7317 0

Испанският колос Барселона допусна шокиращ обрат, но все пак не загуби визитата си на Еспаньол след равенство 2:2 в дербито на Каталуния от 24-ия кръг в Ла Лига. Каталунците откриха резултата чрез Педри в самото начало, но след това домакините стигнаха до пълен обрат. В 96-ата минута обаче гол на Люк де Йонг подели точките между двата тима, които завършиха срещата в намален състав.

След само 66 секунди игра Барселона откри резултата. Жорди Алба овладя топката на левия фланг, откъдето центрира перфектно към далечната греда. Там халфът Педри се бе включил и успя да засече, изненадвайки и вратаря, и отбраната на Еспаньол - 0:1!

В следващите минути двата отбора показаха повече битка в средата на терена, отколкото положения пред двете врати. В заключителните минути на първата част Барса натисна, като на няколко пъти бе близо до гол чрез Феран Торес и Адама Траоре.

Еспаньол наказа пропуските на Барселона в 40-ата минута, когато дълго подаване намери Де Томас в наказателното поле. Той изчаква включването на Дардер, който получи топката на границата на пеналтерията и опита красив удар в далечния ъгъл, който се превърна в гол - 1:1!

На почивката Шави извърши принудителна смяна, след като Роналд Араухо се контузи, а на негово място се появи Ерик Гарсия. В 56-ата минута Барса вкара топката в мрежата на Еспаньол благодарение на Гави, но попадението бе отменено от ВАР поради засада.

Само осем минути по-късно Еспаньол реализира второ попадение в срещата и стигна до пълен обрат. Раул де Томас, който даде асистенцията за първия гол, този път влезе в ролята на голмайстор и се разписа във вратата на Марк-Андре тер Щеген - 2:1!

В редовните 90 минути Барса така и не успя да затрудни добре строената отбрана на Еспаньол, но в продължението на мача домакините не издържаха на напрежението. Първо се стигна до конфронтация между двата отбора, която доведе до изгонването на Жерар Пике от Барса и на Нико Меламед от Еспаньол.

В 96-ата минута пък Барселона стигна до изравнително попадение, след като Адама Траоре намери Люк де Йонг, а нападателят успя да се разпише в мрежата на Еспаньол - 2:2!

По този начин Барселона се избави от поражението и дори влезе в топ 4, изравнявайки се по точки (39) с Атлетико Мадрид, който е с по-лоша голова разлика. Еспаньол пък остава на 13-а позиция с 28 пункта. В следващия кръг Барса гостува на Валенсия, а Еспаньол посреща Севиля.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Еспаньол: Лопес, Видал, Гомес, Кабрера, Педроса, Вилена, Баре, Ерера, Дардер, Де Томас, Пуадо

Барселона: Тер Щеген, Дест, Пике, Араухо, Алба, Бускетс, Де Йонг, Гави, Педри, Траоре, Торес

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Испанският гранд Барселона постепенно стабилизира представянето си през този сезон и дори вече стори нещо, което изглеждаше невъзможно преди няколко месеца - влезе в топ 4 след успех над Атлетико (Мадрид). Сега обаче ще трябва да пази мястото си там.

"Лос кулес" гостуват на Еспаньол в дербито на Каталуния. Еспаньол няма победа над Барса в седем поредни официални мача във всички турнири, като има едва две равенства в тях. Въпреки това при последните им две срещи Барселона много трудно печели - и двата пъти с победи с по 1:0 на "Камп Ноу".

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДЕРБИТО ЕСПАНЬОЛ - БАРСЕЛОНА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички