Барселона трябва да плати комисиони за Холанд в размер на 80% от цената му


Барселона трябва да плати комисиони за Холанд в размер на 80% от цената му
Снимка: Getty Images

1320 0

Барселона мечтае да усили атаката си с голаджията Ерлинг Холанд, но това едва ли ще се случи заради високата комисиона, която трябва да плати за него, освен трансферната сума на Борусия Дортмунд. Според "Cadena Ser" каталунският клуб е проучил възможността да привлече 21-годишния нападател, но е стигнал до отчайващи за тях заключения.

Основната пречка пред каталунците е финансовият феърплей. В контракта на норвежеца с Борусия е вписана откупна клауза в размер на 75 милиона евро. Други 60 милиона трябва да бъдат платени като комисиони - 40 за агента на Холанд - Мино Райола, и 20 - на бащата на играча Алф-Инге Холанд.

Въпреки тези трудности, Барселона ще опита да направи нещо в тази насока. Клубният президент Жоан Лапорта много харесва младия футболист, а спортният отдел на "Камп ноу" вече работи върху организирането на сделката. През сезона дотук Ерлинг Холанд е феноменално ефективен - в 11 мача за "жълто-черните" той е вкарал 14 гола и е дал 3 асистенции. Ето и кой може да помогне на каталунците, за да купят норвежеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички