Барселона стори нещо невиждано срещу Атлетико на Симеоне: Левандовски напомни Роналдо отпреди 8 години (ВИДЕО)


Барселона стори нещо невиждано срещу Атлетико на Симеоне: Левандовски напомни Роналдо отпреди 8 години (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10702 0

Барселона разби Атлетико Мадрид с класическото 3:0 в най-интригуващия сблъсък от 29-ия кръг в испанската Ла Лига. По този начин каталунците събраха 64 точки и оставят Реал Мадрид под напрежение (8 точки разлика). "Дюшекчиите" пък остават извън топ 4 - с 55 пункта - един по-малко от Атлетик Билбао.

Шави бе изгонен срещу Атлетико Мадрид

Въпреки че домакините на "Уанда Метрополитано" започнаха доста по-силно, така и не успяха да се възползва. Така в 38-ата минута играч, който е тяхна собственост, откри, но за гостите. Разбира се, става въпрос за Жоао Феликс.

Той се възползва от подаване на Роберто Левандовски, който завърши много силен мач с две асистенции и и едно попадение. Португалецът не отпразнува попадението си, въпреки че бе освиркван през целия мач, а още преди сблъсъка феновете на Атлети показаха крайно отношение, затвърждаващо омразата им към него.

В края на първата част Шави бе изгонен с два жълти картона в рамките на секунди. Въпреки това две минути след старта на второто полувреме Левандовски се разписа след прекрасно завъртане и удар от трудна позиция в наказателното поле. Той даде и втората си асистенция в срещата след чудесно центриране към Феран в 65-ата минута, когато вторият насочи топката с глава неспасяемо.

Така за първи път в историята Барса нанася пет поредни победи на Атлетико в Ла Лига, откакто Диего Симеоне пое "дюшекчиите". Всички те са с Шави начело. Левандовски пък е първият играч след Кристиано Роналдо (ноември 2016 година - три гола), който е замесен директно в поне три попадения като гост на Атлетико Мадрид.

Предстои пауза за националните отбори. След нея в Ла Лига Барселона е домакин на Лас Палмас (30 март), а Атлетико Мадрид гостува на Виляреал (1 април).

Първо полувреме

Домакините започнаха доста по-активно срещата и наложиха сериозен ранен натиск. Още в 6-ата минута можеха да стигнат до гол след грешка от Барса при разиграване около собственото им наказателно поле. Така топката бе предоставена до Йоренте, който стреля от границата на наказателното поле, но ударът му мина на сантиметри от страничния стълб.

Въпреки че имаше повече притежание на топката (60% срещу 40%), Барселона не създаде нищо по-интересно пред вратата на Атлети за половин час игра и логично нямаше и нито един шанс за гол. Каталунците изпълниха първия си корнер след точно 30 минути, но той не доведе до нищо по-интересно.

От другата страна Атлетико имаше три опита за гол, като в два от случаите ударите му бяха блокирани. Домакините видимо търсеха победата повече, като имаха и четири корнера, но така и не стигаха до хубав завършващ удар и нямаха точен изстрел.

Първият шанс за гостите дойде в 35-ата минута, когато Левандовски центрира добре и намери Рафиня на далечната греда, но ударът с глава от бразилеца мина покрай страничния стълб.

38' - 0:1! Противно на показаното на терена - Барселона излезе напред в резултата. Голмайстор бе Жоао Феликс, който е собственост на Атлети, но играе под наем при каталунците. Гюндоган показа отлична техника и намери Левандовски в наказателното поле, а полякът комбинира с португалеца, който отблизо прати топката с едно докосване в мрежата на домакините.

В края на полувремето Шави получи набързо два жълти картона и бе изгонен.

Второ полувреме

47' - 0:2! Стартът на втората бе перфектен за Барселона! Грешка при разиграването на на Атлети в собствената му половина и подаването бе пресечено. Рафиня намери Левандовски в наказателното поле и макар полякът да си затвори ъгъла, успя да се завърти и да стреля от трудна позиция, като след контакт със страничния стълб, топката влезе в мрежата.

Домакините реагираха мигновено, но Тер Щеген първо спаси мощен изстрел отдалеч, а след това показа и класен рефлекс след удар от близка дистанция.

65' - 0:3! Феран направи резултата класически. Левандовски центрира отдясно по отличен начин и намери Феран, който се извиси в наказателното поле и засече с глава без да остави шансове на Облак.

До края на срещата и двата тима имаха няколко шанса за гол, като домакините се отличиха със сериозни пропуски.

В последните секунди пък Молина бе изгонен с директен червен картон, след като фаулира съперник като последен в отбраната - току преди да нахлуе в наказателното поле.

СЪСТАВИ

Атлетико Мадрид: Облак, Витсел, Мандава, Савич, Бариос, Молина, Лино, Де Пол, Йоренте, Рикелме, Мората

Барселона: Тер Щеген, Форт, Кубарси, Араухо, Кунде, Гюндоган, Кристенсен, Роберто, Феликс, Рафиня, Левандовски

Преди Атлетико Мадрид - Барселона

След колебливите резултати в последно време "дюшекчиите" излязоха от топ 4 и Атлетик Билбао се намърда там. Все пак авансът на баските е само точка, а те са и с мач повече. Барселона пък изостава на 11 пункта от Реал (с мач по-малко) - евентуален провал днес ще улесни задачата на "кралския клуб", който все пак може да бъде поставен под напрежение до края.

Хосе Мария Хименес, Марио Ермосо, Тома Лемар и Витоло са играчите, на които Диего Симеоне няма да може да разчита. Алехандро Балде, Жоао Кансело, Гави, Педри и Френки де Йонг пък са имената, без които Шави ще трябва да се справя.

Барселона е в серия от вече 9 поредни мача без загуба (точно откакто Шави каза, че напуска след края на сезона). Освен това каталунците печелят всеки от последните четири сблъсъка срещу този съперник - в последните три случая - винаги след минималното 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички