Куп отбори се оглеждат за капитана на Барселона, той остава верен на отбора


Куп отбори се оглеждат за капитана на Барселона, той остава верен на отбора
Снимка: Getty Images

6376 0

Капитанът на Барселона Серхио Бускетс е трансферна цел на няколко отбора от най-високото ниво на американския футбол, съобщи журналистът Фабрицио Романо. Въпреки това, испанският национал е отклонил запитванията, защото е твърдо решен да остане при каталунците и през следващия сезон. С такива намерения е и наставникът на "блаугранас" Шави Ернандес. 

Според Романо халфът може да премине в САЩ през 2023 г., когато настоящият му договор изтича. 33-годишният полузащитник дебютира за първия отбор на Барселона през 2008 година, а това е единственият му отбор през кариерата. На "Ноу Камп" той завоюва осем пъти титлата на Испания, седем пъти Купата на Краля и три пъти Шампионска лига.

С националния отбор на Испания играчът има една световна и една европейска титла. За Барселона Бускетс е изиграл 677 мача, като се е разписал 18 пъти и е дал 24 асистенции. Испанецът остава постоянен избор на Шави, а статистиката е повече от показателна - той е пропуснал само 50 минути от последните 14 мача на отбора си. 

Ето кой български отбор продаде вратар на Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички