Карим Бензема обяви кой е любимият му гол във вратата на Барселона


Карим Бензема обяви кой е любимият му гол във вратата на Барселона
Снимка: Getty Images

1852 0

Българската телевизия ТВ+ излъчи в предаването си "Код спорт" обширно интервю с футболиста на Реал Мадрид Карим Бензема, в което той отговори на редица въпроси, свързани с "белия балет". (тук можете да прочетете първата част от интервюто му). 

Французинът бе запитан какво е усещането да играе в "Ел Класико" срещу Барселона, кои са най-силните страни на каталунците, кое е любимото му попадение срещу тях и дали гледа на Лионел Меси като на свой голям конкурент - ето какво отговори нападателят:

- А сега да поговорим и за „Ел Класико“. Какво е този мач за вас?

- За мен „Ел Класико“ е най-големият мач в световния футбол. Всъщност, не само за мен, а за всички. Историята на тези два клуба и играчите в тях просто правят сблъсъка специален.

- Ние виждаме „Ел Класико“ отстрани и се вълнуваме като зрители, но какво означава да играеш в този дуел? Кое е толкова специалното на този мач?

- За мен винаги е сбъдната мечта да играя в „Ел Класико“. Спомням си, че когато бях малък, всички вкъщи сядахме пред телевизора да гледаме Реал – Барса. И сега, се чувствам като огромен късметлия да мога да играя в този сблъсък. Да, има голямо напрежение преди срещата, но когато мачът започне, сякаш забравяш за всичко и просто се наслаждаваш на този специален момент.

- Вкарали сте вече 7 гола на Барселона в Ла Лига. Имате ли любимо попадение срещу големия съперник?

- Да, разбира се. Любимият ми гол срещу Барса е от един мач на „Бернабеу“, когато спечелихме с 3:1 или 3:2, не си спомням точно резултата, но аз вкарах третото попадение за нашия тим. Барса имаше корнер, защитниците ни изчистиха, Иско започна контраатаката, подаде на Кристиано, той комбинира с Хамес и накрая аз завърших. Другият ми любим мач срещу Барселона е, когато вкарах 2 гола срещу тях на „Камп Ноу“ за купата на краля. Разбира се, няма как да забравя и гола ми този сезон, който се получи много красиво.

- Предполагам е специално за вас усещането да вкарате срещу Барселона?

- Да, разбира се, това е нещо специално. Както ви казах, това е най-големият мач в света, така че да имаш късмета да вкараш в него, прави усещането още по-приятно, особено срещу най-големия ни съперник.

- Кои според вас са ключовете за спечелването на мач срещу Барселона?

- Ключът е да гледаме нашата игра и да не се интересуваме от това какво прави противникът. Трябва да пресираме здраво по целия терен и да се възползваме от шансовете си, когато владеем топката. Барса е отбор, който не обича да тича, когато няма притежанието.

- Кои според вас са най-силните страни на Барселона?

- Те винаги се опитват да владеят много топката, разполагат с невероятен вратар като Тер Стеген и разбира се, имат Лео Меси, който прави всичко за този отбор. Той е наистина невероятен футболист.

- Говорейки за Меси - и двамата приключихте сезона като голмайстори на своите отбори. Гледате ли на аржентинеца като на своя най-голям конкурент?

- Не, не гледам на Меси по този начин. Най-малкото, защото ние имаме много различни стилове на игра. Той върши своята работа в тактиката на Барселона, а аз правя нещата, които се изискват от мен в моя отбор. Най-важното е с представянето си един играч да помага на своя тим да печели срещите си. Аз се опитвам винаги да съм на точното място, така че, когато ми се отдаде възможност, да мога да вкарам гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички