Барселона си отдъхна след изтичането на кошмарна клауза в договора на Лионел Меси


Барселона си отдъхна след изтичането на кошмарна клауза в договора на Лионел Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

1843 0

Испанският колос Барселона вече може да е спокоен, че суперзвездата на отбора Лионел Меси няма да си тръгне от "Камп Ноу" безплатно. Това гласеше една от клаузите в договора на аржентинския нападател, която официално изтече в неделя, 31 май.

Клаузата – част от четиригодишна сделка, която аржентинецът подписа през 2017-а, щеше да позволи на играча да напусне в посока друг клуб без трансферна сума, ако бе пожелал. Въпреки проблемите на "Камп Ноу", Меси възнамерява да остане в клуба поне до края на настоящия си договор, изтичащ през идното лято. 

През последната година Меси на няколко пъти имаше конфликти с ръководството. В миналото аржентинецът неведнъж е имал колебания дали да се раздели с отбора, но в крайна сметка е избирал да остане в клуба, в който е играл през цялата си кариера.

Лионел Меси - "доживотно" в Барселона?

Говорейки през ноември, президентът на Барселона Хосеп Бартомеу предположи, че Меси може да получи доживотен контракт, подобен на този подписан от Андрес Иниеста, и се надява преговорите за такъв да започнат възможно най-скоро. "Със сигурност, това ще бъде желанието на всички страни, ако Лионел Меси се чувства силен и амбициозен, да удължи договора си за неопределено време."

"Той си заслужи правото да реши кога ще спре с футбола. Но той иска да завърши професионалната си кариера в Барселона. През следващите 2-3 сезона нашият лидер трябва да бъде Лео Меси. Няма съмнение, че той е все още млад и силен. Той е все още амбициозен. Така че Лео Меси ще продължи да играе за нас през следващите две, три, четири или пет години. Нямам съмнения в това", каза президентът на Барса в края на миналата година.

В скорошно свое изказване Лео Меси заяви, че към днешна дата вече мисли за завършване на кариерата си в Барселона. Аржентинската звезда премина в каталунския гранд като тийнейджър и след подписването на първия си професионален контракт през 2005-а, получи осем подновявания на договора си, като откупващата му клауза достигна колосалните 700 млн. евро през годините.

Наскоро Меси даде интервю, в което разкрива кое най-много го ядосва около пандемията от коронавируса (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички