Барса се разделя със защитник срещу 40 милиона евро


Барса се разделя със защитник срещу 40 милиона евро
Снимка: Getty Images/Guliver

3502 0

Барселона ще продаде защитника Нелсон Семедо през лятото за 40 милиона евро, за да събере пари за трансфери. За разлика от Артур и Иван Ракитич, десният бек има желание да напусне клуба. Той ще се присъедини към Манчестър Сити, тъй като офертата, която те са му предложили най-много му е допаднала от спортна и финансова гледна точка.

Барселона опита да използва Семедо като разменна монета, за да привлече Лаутаро Мартинес от Интер и Миралем Пянич от Ювентус, но самият футболист предпочита трансфер в тима на Пеп Гуардиола. Сити предложиха Жоао Кансело, който дойде при „гражданите“ миналото лято за 65 милиона евро, но каталунците не са заинтересовани, след като искат единствено парите. Семедо пристигна в Барселона от Бенфика за 30 милиона евро и през последната кампания се ротира със Сержи Роберто на десния бек. Той е все още едва на 26 години и може да се развива под ръководството на Пеп Гуардиола.

Продажбата на Семедо ще даде на Бартомеу и борда на Барселона малко финансово спокойствие. Те ще разполагат с допълнителни 40 милиона евро, за да вземат Пянич от Ювентус и най-вече Лаутаро Мартинес. Очаква се каталунците да платят около 50-60 милиона евро плюс двама играчи за аржентинския нападател. А ето каква цена сложи Барселона на друг от потенциалните напускащи Филипе Коутиньо.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички