Барселона се разправи с 10 от Бетис за полувреме, "Камп Ноу" стана свидетел на сблъсък на генерациите (ВИДЕО)


Барселона се разправи с 10 от Бетис за полувреме, "Камп Ноу" стана свидетел на сблъсък на генерациите (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

12659 0

Барселона постигна 25-тия си успех от началото на сезона в Ла Лига, след като се наложи с 4:0 над Бетис в едно от дербитата на 32-рия кръг. В герои за победителите се превърнаха Кристенсен, Левандовски и Рафиня с попаденията си, съответно в 14-тата, 36-тата и 39-тата минута, докато автогол на Родригес оформи крайния резултат.

По този начин каталунците допълнително се доближиха до заветната цел, а именно триуф в надреварата и разликата пред втория Реал Мадрид е 11 точки. Бетис е шести и на точка зад петия - Виляреал. 

Срещата започна ужасяващо за гостите, които след по-малко от четвърт час извършиха принудителна смяна, като влезлият Гонсалес успя да си изкара два жълти картона до 33-тата минута. 

Стигна се дотам, че Бетис заигра заключителните минути с 8 полеви футболисти, тъй като Хоакин отново се появи в игра, но напусна в 80-тата минута поради контузия. Междувременно за домакините се появи в игра с 26 години по-малкия Ламин Ямал за абсолютния му дебют на 15 години за "блаугранас".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! По-малко от четвърт час отне на бранителя Андреас Кристенсен да открие резултата в любопитния двубой. Нетипичният голмайстор се възползва от центрирането на Рафиня и с още първия удар в срещата - резултатът бе открит! 1:0!

Video edited on Kapwing

Проблемите за гостите започнаха всъщност около минутка по-рано, когато принудително младият Гонсалес замени Луиз Фелипе поради контузия.

В 33-тата минута Гонсалес успя да получи втори жълт картон, въпреки че се появи в игра едва около 15-тата минута. 

ГОЛ! Три минути по-късно Роберт Левандовски отвори разлика от 2 попадение между него и Карим Бензема в голмайсторката битка, както и толкова между Барселона и Бетис на "Камп Ноу" - 2:0!

ГОЛ! 180 секунди по-късно името си сред голмайсторите добави и Рафиня за класическото 3:0. При попадението му обаче останаха сериозни съмнения за засада и срещата се забави поради преглед на ВАР!

В крайна сметка попадението бе признато, тъй като бе преценено, че бразилецът не е бил в нередовна позиция при подаването на Бускетс. 3:0!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините продължиха ударно срещата, като само късметът спаси тимът от Севиля от нови попадения във вратата им. Първо Левандовски отправи много лош опит от чиста позиция в самото начало на полувремето, докато в 57-мата минута нацели десния страничен стълб. 

В 64-тата минута в игра се появи в игра и Хоакин Санчес за 617-тия си двубой в местноя елит. Той продължава да мечтае за постижението от максимален брой срещи в надпреварата преди своето оттегляне. 

За голямо съжаление на всички фенове по трибуните Хоакин напусна контузен още в 80-тата минута.

ГОЛ! Ужасът за гостите продължи в 82-рата минута, след като Родригес имаше нещастието да си вкара гол. 

Страхотни новини последваха секунди по-късно - 15-годишният Ямал направи абсолютния си дебют в Ла Лига и за представителния тим на Барселона!

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Кристенсен, Араухо, Балде, Кунде, Бускетс, Де Йонг, Педри, Гави, Рафиня, Левандовски

Бетис: Силва, Монтоя, Пецела, Фелипе, Миранда, Родригес, Уилям, Енрике, Айоце, Каналес, Уилям Жозе

ПРЕДИ МАЧА

Момчетата на Шави определено не се намират в най-добрия си период от сезона. Каталунците имат едва една победа, 2 равенства и 2 загуби в последните си пет мача във всички турнири. Бетис се намира в сходна ситуация. Футболистите на Мануел Пелегрини са с 3 поражения, 1 успех и 1 реми.

Двата тима се изправиха един срещу друг на два пъти през този сезон. През януари Барса отстрани Бетис от турнира за Суперкупата на Испания след изпълнение на дузпи, а месец по-късно каталунците отново надделяха над опонента си с 1:2 като гост.

Шави продължава да не може да разчита на Серджи Роберто, който лекува мускулна травма, а аут за Пелегрини ще бъдат Набил Фекир и Борха Иглесиас, които се възстановяват от контузии.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички