Барселона се примири, че няма да задържи Меси, но иска да надмине трансфера на Неймар


Барселона се примири, че няма да задържи Меси, но иска да надмине трансфера на Неймар
Снимка: Getty Images/Gulliver

1611 0

Според каталунски RAC, в Барселона са приели, че ще бъде невъзможно да се задържи Лионел Меси, след като той изрази желанието си да напусне клуба. Бордът на каталунците обаче не желае да го пусне безплатно и са решени да го продадат за най-високата такса за трансфер досега - тоест повече от 222 милиона евро, платени от ПСЖ на Барселона за Неймар.

Както по-рано стана ясно, аржентинецът иска да се възползва от клауза в своя договор, която му позволява да си тръгне без пари в края на всеки сезон. Според Барселона срокът на тази клауза е вече изтекъл, но според Меси не е, тъй като сезонът бе удължен. И той приключи с финала в Шампионска лига на 23 август.

Макар в Барселона да са уверени, че са прави са наясно, че ако Меси иска да си тръгне, то той ще го направи и не желаят да го заплашват със съдебни действия. Планът на клуба е да пусне Меси, но само ако купувач преброи повече от 222 милиона евро - за да гарантира, че Меси напуска като най-скъпия играч на планетата. А какви са думите на Роналд Куман, заради които вбесеният Лионел Меси е решил да напусне?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички